Forta activitat de cros per l’atletisme català

541

La temporada de cros segueix endavant i aquest cap de setmana ha viscut dues noves aturades en territori català i una d’internacional a nivell estatal amb participació d’atletes de Catalunya. A casa nostra vam viure la tercera jornada del GP català de cros, en aquest cas a Caldes de Malavella, que celebrava la seva 38a edició. El municipi gironí va acollir a centenars de participants de totes les categories.

Podi Sènior femení Caldes

Caldes de Malavella tornava a repartir punts de cara al GP català de cros. A la categoria masculina sènior, Gerard Bou va ser el guanyador de la prova amb un temps de 24:06, seguit d’Albert Ruz amb 24:25 i Arnau Turón amb 24:40. Ruz ja va sumar punts durant el primer cros a Canovelles. A la categoria sub 23, Eric Guzman es va endur el títol amb temps de 24:01, seguit de Daniel Martínez amb 24:15 i Pelayo Garcia amb 24:45.

A la prova femenina sènior, victòria de Paula Fabregat amb un temps de 26:38, seguida de Mireia Urrutia amb 27:28 i el tercer lloc de Mireia Soler amb 29:02. A la categoria sub 23, Helena Moragas es va endur la victòria amb temps de 23:51, seguida de Laura Torres amb 24:49 i Andrea Alemany tercera amb 26:27.

En d’altres categories, Paola Clearmont va vèncer a la sub 20, Emma Taggi a la sub 18, Gonçalo Sousa a la sub 20 masculina i Albert Alsina a la sub 18 masculina. Sousa va ser l’únic en repetir victòria dins del GP català de cros.

· Resultats Caldes

Cros Amorós – Foto: Organització

D’altra banda, a Santa Coloma de Gramenet es va celebrar el 50è cros Amorós amb gairebé 2.000 atletes presents, una gran majoria d’ells de promoció. La UCA va ser l’organitzadora d’una de les proves de cros més multitudinàries a Catalunya. Només a sub 12 masculina es van reunir fins a 140 atletes. Èxit doncs de participació en una prova molt ben organitzada segons els i les assistents.

Pel que fa als resultats, a nivell absolut, victòria a la prova masculina de Sofian Haddouti amb 24:40, seguit de Daniel Garcia Bello amb 25:42 i Xavi Doménech amb 26:46. Arnau Simón, del CA Nou Barris, va ser el guanyador sub 23 amb 25:00. D’altra banda, el guanyador sub 20 va ser Joan Salomón.

Podi Sènior masculí Cros Amorós – Foto: Organització

A la prova sènior femenina, la guanyadora va ser Esther Cruz amb un temps de 29:13, seguida de Paula Molina amb 32:57. África Martínez va ser la guanyadora sub 20, Martina Yagüe la guanyadora sub 18, mentre que Maia Salomón, del CE Universitari, la vencedora sub 16, una altra prova multitudinària amb 40 corredores.

· Resultats Santa Coloma

Finalment, cal destacar el paper dels i les atletes de Catalunya al prestigiós cros internacional d’Atapuerca. A banda de les actuacions absolutes al municipi de la província de Burgos, també cal mencionar la medalla obtinguda per Aleix Vives a la prova sub 20 i el quart lloc d’Àmbar Tomàs a la prova femenina.

Ambar Tomàs – Atapuerca

A les proves absolutes, la millor classificació catalana va ser la d’Abdessamad Oukhelfen, que va acabar en 8a posició amb una marca de 27:06. Oukhelfen va ser el segon atleta de l’estat amb millor classificació. Després d’ell, Ibrahim Ezzaydouni va acabar en 18è lloc, Adam Maijó amb 19è lloc i l’andorrà Nahuel Carabaña va ser 22è.

A la prova femenina, Naima Aït Alibou va ser la millor atleta amb un temps de 28:58 i una 26a posició. Marina Freixa seria la segona catalana, en el lloc 46è. No obstant, com dèiem, els millors resultats van arribar a la prova sub 20. D’entrada, l’atleta del FACVAC Valls, Aleix Vives, va aconseguir el segon lloc a la prova amb un temps de 15:35, aconseguint la plata. A més a més, Àmbar Tomàs va ser 4a amb 14:05 a la cursa femenina.