Gairebé quaranta equips catalans a la conquesta de Sòria

552

Diumenge arriba una de les cites de cros marcades al calendari per a tots i totes les amants de la disciplina. El cros internacional de Sòria, que es disputa al excel·lent circuit de Valonsadero, a tocar de la capital soriana, serà aquest cop també el Campionat d’Espanya de cros per equips, on trenta-sis de conjunts catalans competiran en diferents categories.

Uns 190 atletes de Catalunya participaran amb els seus equips en les onze curses diferents que viurem durant la matinal de diumenge. L’espectacle comença a les 11 h, amb la cursa sub 16 femení, de 3.000 m, i seguirà cada mitja hora més o menys amb les sortides sub 18 femení i masculí, sub 20 femení i masculí, les sub 23 d’ambdues categories i finalment, les proves reines, a la 14.45 h la prova absoluta femenina amb 9.000 metres, a les 15.30 h la sortida masculina, amb la mateixa distància, i finalment, a les 16.05 h, la prova dels relleus mixtos.

Podi Relleus mixtos Cnat Cat – Foto FCA

20 clubs catalans i trenta-sis equips hi participaran. D’entrada, comencem destacant els clubs en categoria absoluta. A la prova femenina, l’AA Xafatolls competirà amb Laia Nadal, Laura Pallejà, Sònia Sans i Joana Tomé. També estaran presents les subcampiones catalanes, el CA Vic, amb Laia Andreu, Anna Comet, Marta Molist, Encarna Núñez i Toma Valeikaite. Finalment, l’altre club participant serà el JA Berga, amb Isabel Calero, Núria Cascante, Foix Montaner i Sara Roca.

Pel que fa a la cursa absoluta masculina, dos equips catalans hi prendran part. Repeteix l’AA Xafatolls, subcampions de Catalunya, amb Genís Alías, Roc Bellostas, Fran Carrillo, Roger Estradé i Josep Antoni Gardeñes, a banda de la gran estrella, Xavi Badia, campió del cros de Vic. També hi competiran els campions catalans, el Cornellà Atlètic, amb Dani Álvarez, David Lombrana, Pau Orive, Àlex Salas i Ignasi Aragón.

Podi Sub 20 femení Cnat Cat – Foto FCA

Finalment, completant les proves absolutes, també es disputarà el campionat de relleus mixtos. Aquí competiran els campions de Catalunya, l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb Marta Bayo, Pelayo Garcia, Loida Reyes i Aleix Serra, l’Aldahra Lleida amb Youssef Baidder, Maria Benito, Abdelhamid Oubari i Meritxell Raimundo, l’equip subcampió de Catalunya, L’Hospitalet Atletisme, amb Xabi Bastarrica, Aina Cinca, Júlia Lillo i Álvaro López i finalment, l’UA Terrassa, amb Pablo Carnero, Clàudia Martínez, Joana Minguet i Redouan Rouaz.

A la prova sub 23, trobem dos equips catalans a la cursa masculina. D’una banda, el CE Universitari, amb Joan Bru, Manel Contreras, Ernest Cotonat, Pau Mora, Josep Salomón i Joan Solé, i de l’altra, a la JA Sabadell, amb Abel Arrabal, Karim Baami, Miquel Borrás, Arnau Castro i Ricard Olivé.

Podi Sub 20 masculí Cnat Cat – Foto FCA

A la categoria sub 20 trobem quatre equips catalans a la prova masculina. L’UA Terrassa, el CA Mollet, el CA Canovelles, i els campions de Catalunya, el CA Granollers, amb Aniol Clavell, Pol Fernàndez, Miquel Pedrosa, Pau Portet i Francesc Soler. Pel que fa a la cursa femenina trobem a un equip, les subcampiones catalanes del CA Canovelles, amb Rut Herce, Paula Hernàndez, Yousra Laghmich, Lisseth Reyes i Ivana Rubio.

Posi Sub 18 femení Cnat Cat – Foto FCA

Pel que fa als sub 18, cinc equips femenins hi participaran. El bronze català, l’AA Xafatolls, el CA Canovelles, el JA Berga, l’UA Barberà i les subcampiones catalanes, el FACVAC Valls, amb Emma Taggi, Irina López, Blanca López, Jana Pons i Clara Cano. A la cursa masculina tindrem rècord de clubs catalans, fins a set hi competiran. Aquí trobem a Aldahra Lleida, GA Lluïsos Mataró, JA Berga, CA Mollet, CA Canovelles, Avinent Manresa i els campions de Catalunya, el FC Barcelona, amb Albert Bartolí, Albert Alsina, Xavi Rafart, Ignasi López, Max Ordoyo i Biel Morancho.

Podi Sub 16 masculí Cnat Cat – Foto FCA

Finalment, a la prova sub 16, cinc equips competiran a la cursa masculina. El Muntanyenc Sant Cugat, el CA Mollet, l’Aldahra Lleida, l’AA Xafatolls i els campions catalans, el GA Lluïsos Mataró, amb Adam Aaribou, Joel Garcia, Imran Jdiaa, Àlex Morente, Ruben Pereira i Víctor Ruiz. A la prova femenina també seran cinc equips els presents, les subcampiones catalanes de l’AA Xafatolls, el Cornellà Atlètic, el CA Canovelles, CE Universitari i CA Vic, amb un equip format per Queralt Bartolo, Amira Bemmerzouk, Núria Collell, Emma Garcia, Bruna Miralpeix i Èlia Val.

Per tant, les dades definitives són les següents. 36 equips catalans de 20 clubs diferents, amb 190 atletes i el CA Canovelles i l’AA Xafatolls sent els clubs amb més equips, un total de cinc.

A banda d’això, també participaran 37 atletes de Catalunya en la prova individual sense formar equip. Els i les més destacades seran Bakr El Asri i Estel Jordan a la prova sub 18, Oriol Jové, Pol Seriñana, Aleix Vives, Blanca Batlle, Marwa El Khouya i Àmbar Tomàs a la prova sub 20, Marc Fernàndez, Adam Maijo, Aida Alemany, Marina Freixa i Andrea Bernal a la prova sub 23 i Ilias Fifa, Abderrahim Ougra i Laia Casajoana a la prova absoluta.

· Informació