Gavà acull el Campionat d’Espanya de llançaments

451

La RFEA, juntament amb el Club Atletisme Gavà, organitzen aquest proper dissabte el Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern al municipi de Gavà. Una seixantena d’atletes, dels i les quals 12 seran de Catalunya, competiran a l’estadi de la Bòbila per buscar pujar al podi absolut estatal.

La competició començarà a les 11 h del matí amb el llançament de martell masculí i seguirà a les 12.30 h amb el llançament femení. Posteriorment arribarà el torn del disc masculí i femení a partir de les 14 h, per finalitzar amb les proves de javelina, a les 17 h la masculina i a les 18.30 h la femenina.

D’entre els 12 catalans i catalanes, hi haurà atletes amb opcions de podi, com ara Andrea Alarcón, que arriba amb la segona millor marca del curs i protagonitzarà un nou duel amb la navarresa June Kintana. També arriba ben posicionat el llançador de l’UA Montsià Cristian Ravar, que viu als Estats Units però que recentment ha vingut aquí per competir al campionat de Catalunya, d’on va sortir guanyador, i al Campionat d’Espanya, arribant amb la 5a millor marca.

La prova amb més representació catalana serà la javelina, amb set atletes a ambdues categories. A la masculina trobem al molletenc Àlex Sànchez, campió català, com a 5a millor marca i amb opcions de pujar al podi com a tercer. També estarà present Jordi Sànchez, que arriba amb la 6a millor marca. Jhon Louis Garcia i Marc Alique tanquen la representació catalàna.

A la prova femenina, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Aina Ramos, és la catalana millor posicionada. La campiona catalana i sub 23 arriba amb la sisena millor marca, però amb opcions de podi. La segueixen l’atleta argentina del Barcelona Atletisme Yohanna Sol Arias, amb llicència catalana. Finalment, cal destacar la participació de la joveníssima Érika Sellart. L’atleta del CA Manresa competirà sent de primer any sub 18 i havent batut rècords de Catalunya en categories inferiors.

També participarà el campió català de disc, Aaron Solà, que ve de competir al pes a Gallur, i la subcampiona catalana de martell, Belén Bermejo, que arriba amb la sisena millor marca disposada a esgarrapar posicions. Finalment, destacar la presència de Daniela Fernàndez, atleta sub 20, que participarà a la prova de disc.

A banda dels catalans i catalanes, Gavà rebrà a atletes estatals de molt renom, com ara Javier Cienfuegos, Lois Maikel Martínez, Pedro José Martín Cazalilla, ara amb llicència andalusa, els germans Quijera, Manu i Nicolás o Arantza Moreno, a banda de la citada June Kintana.

Cal destacar la baixa de l’atleta olímpica Laura Redondo, encara recuperant-se de la recent operació, sent ella una de les impulsores d’aquest campionat, doncs la llançadora de martell és natural de Gavà. El Club Atletisme Gavà, expert a l’hora d’organitzar competicions, ens portarà també la retransmissió de la competició, a través de LaLigaSportsTV i amb comentaris del llançador de pes català Jotas Ortega, que a més a més és redactor del mitjà de comunicació Carrer Lliure.

· Reglament   · Atletes inscrits

A banda del campionat de llançaments absolut, també es disputarà aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya màster a Durango, Biscaia. Gairebé una trentena d’atletes catalans i catalanes hi participaran per buscar el podi de les seves respectives subcategories. Arriben com a millors marques dels apuntats i apuntades al campionat Alba Estévez al disc F35, Alberto Rey al disc M45, Cristina Garcia al martell i a la javelina F45 i Josep Maria Ortiz al martell M60.

A les 10 h del dissabte començarà el campionat amb la prova del disc, a les 15 h començarà el martell, i durant el diumenge es disputaran el martell pesat i la javelina.

· Reglament   · Horari   · Atletes inscrits