Gavà inaugura la temporada de llançaments

315

Gavà va començar amb la temporada de llançaments d’hivern al territori català. La Bòbila va acollir la primera jornada del Critèrium de llançaments absolut amb tres proves, dues de masculines i una de femenina, per donar el tret de sortida a la disciplina.

La primera prova en tirar-se endavant va ser la javelina masculina. A Gavà es van apropar alguns dels atletes que tindran un paper important aquest curs. D’entrada, cal destacar la victòria de Pau Rodríguez, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, aconseguint també millor marca personal amb un llançament de 61.33 m. El segon millor atleta de la jornada va ser Aaron Ramírez, del CA Montornès, amb 52.17 m.

Posteriorment va arribar la javelina femenina. Aquí també van destacar dues atletes que estaran de ben segur a la final del Campionat català. D’entrada, una de les habituals als podis, Katia Coquis, de l’Agrupació Atlètica, va aconseguir la victòria amb un millor llançament de 42.08 m. Seguida de Coquis la millor va ser Olivia Salmerón, del Cornellà Atlètic, amb 34.47 m. Berta Rubiol, de L’Hospitalet Atletisme, va ser tercera amb 31.49 m. Ambdues són de categoria sub 23 i l’any que ve buscaran el podi també de la categoria.

Finalment, primera presa de contacte del disc masculí. A la cita es van apropar alguns atletes sènior i màster que van tenir un paper rellevant el curs passat. La victòria va ser per íker Vaqué, de l’Intec Zoiti, l’únic en superar els 40 metres, amb 41.08 m. El segon català va ser l’atleta màster del Cornellà Atlètic Kirian Pérez, expert també en proves combinades, amb un millor llançament de 38.47 m. Finalment, un altre atleta màster, Sebastián Berengui, va obtenir el tercer lloc d’entre els catalans amb una marca de 38.26 m.

La propera setmana comença el Critèrium de llançaments d’hivern de categories menors a Vilanova i la Geltrú.

· Resultats