Getafe acull el Campionat d’Espanya de marxa de promoció

360

Getafe acull el Campionat d’Espanya de marxa d’hivern de promoció sub 16 a sub 20 i el Campionat d’Espanya de 10 K màster. Nova aturada a la temporada màster, aquesta fora de Catalunya, després de viure tres GP durant els darrers dos mesos. Una trentena d’atletes de Catalunya participaran en les tres categories diferents del Campionat d’Espanya. Tot plegat es disputa en el marc de Trofeo de Marcha AD Cerro Buenavista, que tindrà la presència d’atletes absoluts de Catalunya.

D’una banda, cal comentar el Campionat d’Espanya de promoció. Una vintena d’atletes de Catalunya viatgen a Getafe per buscar els respectius títols. I ho fan en un bon moment de la marxa catalana, preparant-se en tres proves prèvies diferents en els darrers dos mesos.

Als 5 K sub 16 participaran Bru Flores, de l’Aldahra Lleida, amb la quarta millor marca dels presents, Marc Suàrez, del CA Tarragona, Pol Godoy, del Pratenc AA, Adrian Carrasco, del Runners El Vendrell, Oriol López, de l’UA Barberà i Biel Alcalà i Abel Pujol, de l’UGE Badalona. Pujol i López han obtingut grans resultats en les proves de marxa en pista.

Abel Pujol – Foto: FCA

Dos atletes de Catalunya estaran presents als 5 K sub 20. D’una banda, Lluc Serrat, de l’Aldahra Lleida, i de l’altra Ruben Liste, de L’Hospitalet Altetisme. A la prova sub 18, quatre catalans hi prendran part dels 5 K. Alejandro Martínez, de l’AA Catalunya, que arriba amb la millor marca, Urien Fernàndez, del Barcelona Atletisme, Ivan Molina, del CA Laietània i Eloi Antón del GA Lluïsos Mataró.

Pel que fa a les proves femenines, tres atletes de Catalunya buscaran lluitar per les primeres places. D’una banda, Núria Sañas, del CA Vic, Andrea Moreno, de L’Hospitalet Atletisme i Clàudia Rubio, del CA Viladecans.

A la prova sub 20, Griselda Serret serà la catalana més ben posicionada. L’atleta, amb experiència internacional, buscarà una nova medalla estatal. Paula Gómez serà l’altra catalana present. També moltes esperances a la prova sub 18. Gina Torres, de l’Aldahra Lleida, serà l’atleta amb millor marca de les presents, acompanyada per Clàudia Sànchez, amb la segona millor marca, Ainhoa Carrasco, de l’Avinent Manresa i la internacional Júlia Suàrez, que també tindrà les màximes opcions.

· Informació

També es disputarà el Campionat d’Espanya 10 K màster. La marxa màster catalana gaudeix de bona salut i a Getafe viatjaran diversos atletes. A la prova masculina, Josep Obrador, de l’Aldahra Lleida, Javier Garcia, del CA Viladecans i Pedro José Aranda, del CA Atletes VNG, seran els tres màster presents. A la prova femenina, Marta Nogueira, de l’Aldhara Lleida, Yolanda Rodríguez, del Runners El Vendrell, Olga Cabrera, del LEA La Blanca, Maria Teresa Blasco, del CE Penedès i Maria Teresa Gargallo, del CA Tarragona.

A les 9.40 h es disputa la prova màster 10 K masculina i femenina, a les 11.10 h es disputarà la prova femenina sub 16 i a les 11.30 h la masculina. D’altra banda, a les 11.55 h competiran les sub 18 i sub 20 i a les 12.25 h les proves masculines respectives.

· Informació