Glasgow aporta bons resultats a la delegació catalana

174

Quatre atletes de Catalunya van competir amb RFEA al Mundial indoor que s’ha celebrat a Glasgow aquest darrer cap de setmana. Esther Guerrero, Adel Mechaal, Xènia Benach i Jaël-Sakura Bestué van estar presents a la pista del pavelló escocès amb bona nota en les seves respectives proves. Cal apuntar que també va competir l’atleta andorrà amb llicència catalana Guillem Arderiu.

Comencem per Adel Mechaal. El palamosí arribava a la cita competint en dues proves, 1.500 m i 3.000 m. A la primera, havia de passar a la final a través de la ronda prèvia, mentre que a la segona prova tenia una final directa. A la primera cursa a Glasgow, Mechaal va obtenir el bitllet per la final de 1.500 m. acabant segon de la segona sèrie amb un temps de 3:42:85. L’atleta de Palamós va sumar així el seu primer gran èxit.

La segona cursa que va disputar va ser la final del 3.000 m. En una prova on havia de lluitar contra 12 atletes, Mechaal va saber aprofitar la seva condició física per estar amb el grup capdavanter fins a la darrera volta, i acabant a només dos segons del primer classificat, Josh Kerr. Mechaal va ser 6è finalment amb una marca de 7:45:67.

En darrera instància, Mechaal va col·leccionar de nou un 6è lloc, en aquest cas a la final dels 1.500 m, una prova que es va decidir als darrers 100 metres, quan el neozelandès Geordie Beamish va llançar un atac final que va trencar a tots els seus rivals. De nou, Mechaal va aguantar a tocar del grup capdavanter i va ser finalment sisè amb 3:37:76, un segon i poc més per darrere del primer.

Juntament a Mechaal, una altra inconfusible de l’atletisme català va competir a Glasgow. Esther Guerrero sabia que tenia una nova oportunitat per plantar-se a una nova final internacional, i no ho va desaprofitar. La banyolina va competir de tu a tu a les semifinals dels 1.500 m, i allà, va aconseguir passar a la final, acabant tercera de la seva sèrie amb un temps de 4:14:23, solvent i assegurant-se la plaça molt abans de la recta final.

Esther Guerrero després de les semifinals de 1.500 m. Foto RFEA

Allà, a la darrera prova del campionat, va veure com les seves rivals es mostraven superiors. Guerrero va acabar amb una marca de 4:12:33, en la seva primera final de mundial indoor. Amb tot, l’alegria de poder competir en la final va ser una prova més de la seva implicació i la seva constància.

En un claríssim salt generacional, les dues atletes següents son el futur de l’atletisme català. D’una banda, Jaël-Sakura Bestué, la velocista de Sant Cugat del Vallès, que va obtenir el bitllet per competir en una nova semifinal internacional, en aquest cas als 60 mll. Bestué va competir primer a les eliminatòries, on va acabar en 4a posició a la darrera sèrie amb una marca de 7.20, passant per temps a les semifinals.

Jaël Bestué a les eliminatòries dels 60 mll. Foto RFEA

En aquesta següent cursa, Bestué va haver de lluitar amb rivals de molt de pes, i va tancar la seva participació a Glasgow amb un temps de 7.24. Amb tot, l’atleta entrenada per Adrian Diéguez havia aconseguit, a les eliminatòries, una bona marca, a tocar de la seva personal, que demostra el bon estat amb el que havia arribat a la cita.

Finalment, la participació catalana a Glasgow es va tancar amb Xènia Benach. La de Vilafranca del Penedès també va aconseguir una magnífica fita, superar les eliminatòries del mundial indoor, i fer-ho classificada per posicions. Benach va tancar la primera ronda acabant segona amb una marca de 8.08, que la va enviar directament a la següent cursa sense haver de passar per l’espera per temps.

A les semifinals, Benach va lluitar també per buscar un lloc a la final, però les rivals eren de molt de pes, i l’atleta només va poder acabar 6a de la seva sèrie amb 8.12, això sí, 19a del món.