GRAN DIADA DE L’ATLETISME CATALÀ 2022

1233

Aquest dissabte 10 de setembre de 2022 va ser un dia intens per a tota la família atlètica catalana, amb la celebració de la primera Diada de l’Atletisme Català. Una jornada sencera dedicada al nostre esport, amb la celebració d’una Assemblea Extraordinària, un Fòrum de Clubs, i la Festa de l’Atletisme Català. La cita va tenir lloc a l’edifici docent del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat.

La Diada va començar amb una Assemblea Extraordinària que va reunir una quarantena de clubs, i en la qual es va aprovar un nomenament dins la Junta Directiva, i un augment del pressupost pel present exercici. A continuació, es va celebrar el primer Fòrum de Clubs. Una trobada molt participativa i activa per part de tots i totes les assistents, representants de tots els clubs de l’atletisme català. Es van debatre aspectes referents a molts àmbits d’actuació. Dividits els participants en grups de treball, van analitzar, discutir i debatre quins aspectes calia millorar i apostar per tal de tenir un futur millor en l’atletisme català. Al final del Fòrum, la presidenta Rosich va exposar les conclusions que tots els grups participants li havien presentat.

Raquel González – Foto: JJ Vico

Finalment, a la tarda-vespre, va tenir lloc la Festa de l’Atletisme Català. Una gala on es van reconèixer i guardonar als i a les millors atletes del 2021 en totes les categories, a partir de la sub14. Els títols dels Millors Atletes 2021, de forma merescuda, van recaure pel fondista Ayad Landassem, i per la marxadora Raquel González per les fites esportives assolides.

Insignies d’Or – Foto: JJ Vico

També les Medalles d’Or de la Federació, la insígnia de més valor de l’entitat, van ser per a Jesús Ángel García Bragado, per la seva extensa trajectòria com atleta, a Joan Villuendas, pels seus 10 anys com a president de la Federació, i a Manoli Huerga, pels seus 43 de treball a l’entitat. Alhora també es van reconèixer els millors clubs catalans en les diferents categories, els de més història: 25, 50 i 100 anys, els millors jutges i es van premiar els diferents rècords de Catalunya batuts tan en pista coberta com a l’aire lliure.

En aquest enllaç us adjuntem els premiats de la festa per si els voleu consultar.

La Festa va ser presidida per la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, la Sra. Mercè Rosich, la secretària general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Anna Caula, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, la Sra. Laura Reyes. En aquesta fila d’autoritats també es va comptar amb la presència del directiu de Mútuacat, el Sr. Leo Martínez, el qual representava l’entitat guardonada pel seu suport a l’atletisme català.

La gala va ser conduïda per la comunicadora, Miriam Santamaria @miriamsbrichs, amb la col·laboració de l’atleta i comentarista, Robert Díez @robertdiezjr. La música va anar a càrrec del cantautor català, Damià Olivella.

En aquest enllaç us deixem un recull de les fotografies. Podeu utilitzar-les per les vostres xarxes socials. Us demanem que citeu a la Federació Catalana d’Atletisme, i al seu fotògraf J.J. Vico.