Granollers i Castelló centren l’interès de la ruta

457

Granollers acull la 38a edició de la Mitja Granollers-Les Franqueses-La Garriga, una prova clàssica dins del calendari de la ruta a Catalunya i que any rere any porta a molts i moltes de les millors atletes de la distància a participar-hi. A les 9.30 h de diumenge es donarà la sortida de la cursa de 10 K i del Quart, mentre que a les 103.0 h es donarà el tret de sortida de la mitja, amb el primer calaix elit, i així fins a les 10.35 h, hora de sortida del darrer calaix.

La prova, organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja, tindrà la sortida al carrer Esteve Terrades, al costat de l’estació de RENFE de Granollers Centre, mentre que l’arribada serà al carrer Francesc Macià del mateix municipi, davant del pavelló d’esports. Recordem que la prova circula per Granollers, Les Franqueses del Vallès i La Garriga, tres municipis del Vallès Oriental.

Fins a 9.000 participants s’han inscrit per competir a la 38a mitja, amb un creixement important respecte el curs passat. La prova reunirà, no només corredors d’elit, també a populars, nens i nenes, adults i persones adaptades. El campió català de 10.000 m, Arutr Bossy, serà un dels caps de cartell i va assistir a la presentació del passat dimecres.

· Web Granollers

Un dels moments de la cursa de la dona 2023. Foto organització

A Cornellà arriba la 8a cursa de la dona Dream Runners, una prova organitzada pel Cornellà Atlètic i que comptarà amb la presència de un bon grapat d’atletes en categoria femenina per recórrer els 5 K no homologats des de l’estadi d’atletisme de Cornellà, amb arribada al mateix punt. La sortida es donarà a les 9.30 h i el caire de la prova és solidari, per tant, s’anima a les participants a fer el recorregut corrents o caminant, depenent l’estat físic de cadascuna. La cursa es fa per donar suport al projecte a favor de les dones vulnerables de la Costa d’Ivori, organitzat per la Fundació IPI-COOP. L’objectiu de la prova és arribar al miler de participants.

· Web Cornellà

D’altra banda, a Castelló, es disputa el Campionat d’Espanya de Marató Màster, en el marc de la Marató BP Castelló i Mitja Marató. Tres atletes de Catalunya competiran per buscar pujar al podi de les seves respectives categories màster. D’una banda, Maria Antonia Lao, de l’Avinent Manresa, competirà a la prova F50. Pedro José Canals ho farà a la prova M60, mentre que David Ferràndez, del CA Vic, ho farà a la categoria M55. La prova començarà a les 9.20 h des de l’avinguda Vila-real de Castelló.

· Web Campionat

Finalment, l’Albufeira rebrà als millors clubs europeus a la disciplina del cros, en el Campionat d’Europa de cros per clubs. La prova es disputa el diumenge a partir de les 10 h i fins les 14 h, amb la presència d’un equip català. A la prova sub 20, el CA CA Canovelles competirà amb Núria Escudero, Rut Herce, Yousra Laghmich, Lisseth Reyes, Ivana Rubio i Carla Yanguas.

A més a més, també hi haurà la presència d’altres atletes de Catalunya en els clubs Alcampo Scorpio, Bilbao Atletismo, Bikila i Facsa Playas. Jordi Torrents al Bikila Atletismo, Àlex Pintado al FACSA Playas de Castellón, Naima Aït Alibou al Bilbao Atletismo i Jaouad Hssini a l’Alcampo Scorpio.

· Web Campionat