Granollers i Tortosa tanquen l’any de cros a Catalunya

752

A Catalunya només resta el Campionat de Catalunya de cros per tancar la temporada de la disciplina. Es disputarà a Mataró a mitjans de gener, però ahir ja es va tancar l’any de competicions de cros amb la disputa dels dos darrers, el 57è cros Internacional de Granollers i el 6è cros ATE de Tortosa.

La prova internacional de Granollers està dins del calendari RFEA i reuneix alguns dels millors atletes de la disciplina. A les proves masculina i femenina, de fet, vam tenir emoció durant gran part de les curses, sobretot a la femenina, amb una arribada de màxima igualtat.

Comencem, precisament, per aquí. Laura Rodríguez i Douae Ouboukir van protagonitzar el final més esperat. Ambdues atletes van arribar a la recta de l’estadi igualades, fins que l’atleta del Piélagos va trencar en els darrers metres per endur-se una nova victòria aquest curs amb 29:37, doncs aquesta suma les aconseguides a Bombers, al Campionat català de 5 K i a la Behobia de Sant Sebastià. Ouboukir, de la seva banda, va acabar amb el segon lloc amb 29:38 i el tercer de la general va ser per Marina Freixa amb 29:58. Ana Silva va ser la guanyadora sub 23.

A la prova masculina, Illias Fifa es va endur la victòria també de forma ajustada. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va sumar l’or amb un temps de 30:32, seguit de Mohamed El Ghazouany, que li va trepitjar els talons amb un temps de 30:37. Finalment, Youssef Taoussi va aconseguir el bronze amb una marca final de 30:39. Roger Súria va ser el campió masculí sub 23.

Podi sub20 Cros Granollers – Foto FCA

Pel que fa a altres proves, la sub 20 masculina la va dominar Àlex Pintado amb 22:12,  seguit de Gonçalo José Sousa amb 22:22 i Pau Portet amb 24:14. Núria Escudero, de la seva banda, va guanyar la prova sub 20 amb 19:52, seguida de la seva companya d’equip Yousra Laghmich amb 21:52 i Abril Fernàndez amb 22:12.

A la prova sub 18, Adrià Boyano es va endur l’or amb 16:14, seguit d’Albert Bartolí amb 16:20 i amb el tercer lloc de Max Ordoyo amb 16:44. A la prova femenina, Elsa Carnero es va endur l’or amb 19:39, seguida d’Anna Granell amb 19:59 i Agnès Urgeles amb 20:38. Finalment, el campió sub 16 va ser Guillem Cuartero i la campiona sub 16 va ser Maia Salomón.

Cros ATE – Foto Organització

A Tortosa vam viure la 8a edició del cros ATE Ciutat de Tortosa, organitzat per Club Atletisme Terres de l’Ebre i amb uns 250 participants de totes les categories. La festa del cros ebrenca va tenir sobretot molts atletes de promoció, que van mostrar una bona salut dins de l’atletisme de formació a la zona de l’Ebre.

A les categories sènior, victòria de Musa Sowe, seguit de Gerard Monteverde amb el segon lloc i Alejandro Renales amb el tercer. Pel que fa a la prova femenina, Montse Rovira va ser la guanyadora, seguida de Cristina Monclús i amb el tercer lloc de Miriam Segura.

Finalment, també es va disputar el cros internacional Venta de Baños, a Palència. Aquí cal destacar la victòria del reusenc Abdessamad Oukhelfen, que es va endur el primer lloc masculí absolut.