HA MORT AGUSTÍ JORBA

1401

El passat dijous 21 d’octubre ens ha deixat Agustí Jorba i Argentí a l’edat de 74 anys. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tota la família atlètica i l’esport en general per aquesta pèrdua irreparable.

Agustí Jorba va néixer a Barcelona el 3 de juny de 1947, ciutat on es va iniciar en la pràctica atlètica el 1963 a les files del Club Natació Barcelona, club on va desenvolupar tota la seva trajectòria atlètica fins a la retirada l’any 1993. Posteriorment va tornar a la pràctica atlètica en les categories màster al Club Atlètic Running a Vallbona d’Anoia, on residia.

Agustí Jorba va ser un extraordinari atleta amb un impressionant historial esportiu, pioner en la marxa atlètica a Catalunya. Tot i que la seva especialitzat va ser la marxa atlètica, també va practicar cros amb resultats destacats. Agustí Jorba va ser Campió d’Espanya Absolut de 20 km en 1978 i de 50 km en sis ocasions, recordista estatal des del 10 km fins al 50 km marxa i de les 2 hores en pista. Atleta 20 vegades internacional, va participar al Campionat del Món de Malmö l’any 1976, al Campionat d’Europa de Praga l’any 1978, sis edicions de la Copa Lúgano, però el seu èxit internacional més important va ser la medalla de bronze als Jocs del Mediterrani l’any 1971 a Esmirna.

La cerimònia es realitzarà el proper diumenge 24 d’octubre a les 13,00 hores al Tanatori de Ronda de Dalt de Barcelona.