HA MORT JORDI LLOPART

1663

Aquest dimecres 11 de novembre ens ha deixat Jordi Llopart i Ribas a l’edat de 68 anys víctima d’un infart al cor. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tota la família atlètica i l’esport en general per aquesta pèrdua irreparable.
Jordi Llopart va néixer el 5 de maig de 1952 a El Prat del Llobregat, on es va iniciar en la pràctica atlètica l’any 1965 de la ma del seu pare i entrenador, Moisès Llopart, en el club on va militar tota la seva carrera esportiva, el Grupo Cultural Deportivo La Seda, també fundat pel seu pare.
Jordi Llopart va passar a la història de l’atletisme quan l’any 1980 als Jocs Olímpics de Moscou va aconseguir la primera medalla olímpica d’un atleta espanyol, tot i que també dos anys abans, al 1978 als europeus de Praga, va ser el primer atleta espanyol que es va proclamar Campió d’Europa absolut, sempre a la mateixa disciplina, els 50 km marxa.
Jordi Llopart no només va ser un pioner en aquesta disciplina, va ser sobretot va ser l’atleta que va posar l’atletisme català i espanyol a l’elit internacional.
Va participar en tres Jocs Olímpics, tres Campionats del Món, quatre Campionats d’Europa i tretze Copes del Món de marxa on va aconseguir grans resultats.
La seva distància preferida va ser els 50 km marxa, on va aconseguir els seus grans triomfs internacionals i nacionals, on va ser vuit vegades campió d’Espanya i recordista estatal tant en pista com en ruta.
Com a entrenador també va desenvolupar una extraordinària carrera amb la culminació de la medalla d’or de Daniel Plaza als Jocs Olímpics de Barcelona’92, però també va entrenar a atletes com Basilio Labrador i Jesús Ángel García Bragado. Durant el cicle olímpic de 2008 a 2012 va treballar com a entrenador de l’equip mexicà a la capital azteca.
Jordi Llopart va rebre l’Ordre Olímpica del COI l’any 2000 i la medalla d’argent de la Reial Ordre al Mèrit Esportiu en 1994.
La cerimònia es realitzarà el proper divendres 13 de novembre a les 12,00 hores a la Parròquia de Canet de Mar.