HA MORT JOSÉ ANTONIO MARTÍNEZ BAYO

3077

Aquest dimecres 1 d’abril, ens ha deixat José Antonio Martínez Bayo, a l’edat de 68 anys, per causa del COVID-19. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tot l’atletisme i esport català en general per aquesta pèrdua irreparable.

José Antonio Martínez Bayo
José Antonio Martínez Bayo

Nascut a Lleida l’1 de juny de 1952, va ser un destacat atleta internacional amb una llarga trajectòria que li va portar a ser internacional absolut, Campió d’Espanya i Campió de Catalunya en diverses ocasions. Especialitzat en les proves de fons i mig fons, va desenvolupar la seva exitosa carrera esportiva a les files del Club Natació Barcelona, tot i que també va militar als seus inicis al RCD Espanyol.
Va ser dues vegades campió d’Espanya absolut de 1.500 m en pista coberta (1974 i 75), internacional absolut i va participar als Campionats d’Europa en Pista Coberta l’any 1975 a Katowice, Polònia. Va ser recordista català de 1.500 m i de 3.000 metres en pista coberta i diverses vegades campió de Catalunya en aquestes distàncies tant en pista coberta com a l’aire lliure.
A l’àmbit professional, va treballar a la Diputació de Barcelona fins la seva jubilació.