HA MORT JOSEP LLUIS VILASECA

1614

Aquest dissabte 14 de novembre ens ha deixat Josep Lluis Vilaseca i Guasch a l’edat de 90 anys. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tota la família atlètica i l’esport en general per aquesta pèrdua irreparable.
Josep Lluis Vilaseca va néixer el 8 de març de 1930 a Barcelona. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, vinculat al món de l’esport, primer com a directiu del Futbol Club Barcelona, la seva gran tasca la va desenvolupar com a Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, càrrec que va ocupar durant 16 anys, de 1980 a 1995.
Figura clau al Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, va tenir un paper rellevant en la modernització de les institucions esportives de Catalunya, la creació del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, la reconversió de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, així com del desenvolupament i projecció de l’esport d’alt nivell a Catalunya.
Membre del Comitè Olímpic Espanyol, el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2007 l’Orde del Mèrit de la UEFA. Ordre Olímpica del Comitè Olímpic Internacional, l’any 2018, coincidint amb l’homenatge que va rebre amb motiu de la seva retirada, se li va lliurar el premi especial Joan Antoni Samaranch del Comitè Olímpic Espanyol. Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al mèrit esportiu.