HA MORT MIGUEL NAVARRO

782

El passat diumenge 20 de març ens ha deixat Miguel Navarro Palos a l’edat de 92 anys. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tota la família atlètica i l’esport en general per aquesta pèrdua irreparable.

Miguel Navarro va néixer a Barcelona el 21 de novembre de 1929 i està considerat com a un dels grans fondistes i especialistes en marató de l’atletisme català i espanyol. Atleta olímpic, recordista estatal i campió d’Espanya en diverses ocasions.

Va participar als Jocs Olímpics de Roma l’any 1960, on es va classificar en la dissetena posició a la prova de la marató.

Va iniciar la seva trajectòria esportiva com a boxejador, però es va veure truncada per una lesió que li va fer iniciar-se en l’atletisme. De la ma del mític entrenador, Manuel Cutier, es va convertir en el fondista de referència a la dècada dels 50 i part dels 60 del segle passat. Campió d’Espanya de marató en cinc ocasions, atleta internacional que va culminar amb la medalla de plata a la marató dels Jocs del Mediterrani de l’any 59 a Beirut. Plusmarquista nacional en les proves de 20 km, 25 km, 30 km i 1 hora, també va dominar altres distàncies de fons i mig fons des dels 1.500 metres fins la marató.

Persona molt estimada a l’àmbit esportiu degut a la seva trajectòria professional que li va portar a treballar a la Residencia Blume de Barcelona on va compartir experiències de la seva vida amb moltes generacions d’atletes i esportistes en general.