HA MORT ROMÀ CUYÀS

2648

El passat dijous 26 de desembre ens va deixar Romà Cuyàs i Sol, que va néixer a Barcelona el 24 de novembre de 1938. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tot l’atletisme i esport en general per aquesta pèrdua irreparable.
Atleta en la seva joventut a les files del Club Natació Barcelona, va iniciar la seva trajectòria com a dirigent esportiu l’any 1962 com a Secretari de la Federació Barcelonesa d’Atletisme. L’any 1980 és president la Secció d’Atletisme del Club Natació Barcelona i l’any 1982 rep l’encàrrec de l’Alcalde de Barcelona d’estudiar la factibilitat d’organitzar a Barcelona uns Jocs Olímpics d’estiu. L’any 1982 va ser nomenat Primer Comissari de la Candidatura Olímpica de Barcelona i Secretari d’Estat per a l’Esport – President del Consell Superior d’Esports del Govern espanyol (1982 -1987). President per elecció del Comitè Olímpic Espanyol (1983 – 1984) i Vicepresident primer de la Candidatura Olímpica de Barcelona. Va ser Membre del Comitè Executiu del COOB’92, President de la Comissió Esportiva institucional, Vicepresident Delegat de l’Olimpíada Cultural i Director de la Memòria Oficial dels JJOO B’92. De 2000 a 2012 va ser President de la Federació Catalana d’Atletisme, essent el president que més temps a estat al càrrec i Vicepresident de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. Membre d’Honor del Comitè Olímpic Espanyol i Patró de la Fundació Barcelona Olímpica.
A la seva faceta professional i cultural, advocat i directiu d’empreses principalment del món editorial i serveis. Fou fundador i primer President de l’Associació d’Editors en Llengua  Catalana. Director General de Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Defensor del soci d’Agrupació Mútua. Delegat a Catalunya del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics. President del Consell d’Administració del Teatre Nacional De Catalunya.

Medalla d’Or Mèrit Esportiu – Foto: Aj. Bcn

El 1992 fou condecorat amb el Collar de Plata de l’Ordre Olímpica del Comitè Olímpic Internacional, el 2014 va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona i l’any 2017 el Govern de la Generalitat de Catalunya el va distingir amb la Creu de Sant Jordi.
La cerimònia es realitzarà el proper diumenge 29 de desembre a les 10,00 hores al Tanatori de Les Corts.