Igualada i Barcelona Atletisme busquen guanyar la Final B

455

La Final B arriba a Granollers amb dos equips a la zona més alta de la classificació, amb un d’ells més destacat que l’altre. El CA Igualada supera per 50 punts al Barcelona Atletisme, però l’equip barceloní mirarà de posar les coses difícils al conjunt groc i negre. D’altra banda, el CA Granollers, que disputa la final a casa, mirarà d’assegurar el tercer lloc i, si es pot, lluitar pel segon lloc.

UA Terrassa, JA Sabadel, CA Nou Barris, CA Sant Celoni i CE Penedès completen la llista. A priori ha de ser una final renyida, amb el setè classificat, l’equip del Baix Montseny, a 50 punts del 4t. No obstant, a la part de dalt, el CA Igualada va mantenir un lleuger avantatge respecte als seus rivals que al final es va acabar notant.

Abans, cal recordar la normativa d’aquest 2024:

En aquesta edició no hi haurà clubs que pugin o baixin de categoria, donat que un cop finalitzat el Campionat de Catalunya de Clubs 2024 es donarà compliment a l’acord establert a la darrera Assemblea del 26 d’octubre de 2023, i la Comissió establerta per a l’estudi d’un nou format de Campionat Català de Clubs endegarà els seus treballs per establir el nou reglament 2025, que serà presentant en la propera Assemblea de la FCA per la a seva discussió. Les puntuacions finals i classificacions dels clubs assolides en el Campionat Català de Clubs 2024 serviran de base per establir els grups del possible nou format.

L’equip igualadí arriba a la cita amb tot l’arsenal possible. Amb atletes com Pau Subirats i Mabintou Camara als 100 mll, Ramon Linares als 5.000 m, Marc Sànchez a l’alçada, Jordi Matsuoka i Aitor Caldito a la triple, Aleix Camats al disc, Carla Bisbal als 400 m, Júlia Solé als 1.500 m i Irma Gonzàlez al pes. A la primera jornada van sumar 435 punts, una xifra molt sòlida que li permet anar amb més tranquil·litat en aquesta segona.

Els 200 mll de la 1a jornada a nivell masculí. Foto Avancam

Davant tindran un Barcelona Atletisme que vendrà cara la pell. L’equip barceloní, amb alguna baixa important que ja va tenir a la primera jornada, sortirà amb un equip competitiu, i amb atletes com Mark Bezzelt als 100 mll, David Parramón, Guillem Crespí i Eszter Kornelia Csorba als 400 mll, Roger Vila i Marta Camps als 1.500 m, Albert Raga al triple, Raquel Cosme a la perxa i Yohanna Sol Arias a la javelina.

L’equip local, el CA Granollers, també voldrà fer-ho bé a casa. A menys de 40 punts el segon, és una magnífica ocasió per poder lluitar aquest segon lloc. L’equip del Vallès Oriental arribarà a la cita amb atletes com Aniol Clavell al 5.000 m, Pol Carrera als 110 tanques, Gerard Girbau a l’alçada, Pere Casanova al triple, Àlex Duran al disc, Jana Uzñate a la perxa i Judit Sanchis al pes.

Una de les proves de velocitat de la Final B 1a jornada. Foto Avancam

En quart lloc, l’UA Terrassa, que mirarà, d’una banda, de mantenir a ratlla el seu gran rival, la JAS, i de buscar el tercer lloc que ara mateix té el CA Granollers. L’equip terrassenc va confeccionar una plantilla on sobretot destacaven el retorn d’atletes del 400 m destacats. I precisament, els velocistes seran el seu pal de paller, amb Joan Fuentes i Marta Gironés als 100 mll, Ivan Azuara i Àlex Bocanegra als 400 mll, i també al fons, amb Pablo Carnero als 1.500 m, Redouan Rouaz als 5.000 m, Enric Fernàndez, Eric Uviña, Martina Miquel i Neret Meya als 110 i 100 tanques i Gerard Fuentes al triple.

La JA Sabadell també voldrà donar un cop sobre la taula i lluitar pel 4t lloc amb l’UA Terrassa. A menys de sis punts de diferència, l’equip sabadellenc mirarà de donar la volta a la situació de la primera jornada, i ho farà amb atletes com Josep Torres i Fatoumata Diallo als 100 mll, Pol Molins i Miquel Borràs als 1.500 m, els màsters Josep Gabarró i Adrian Prats al martell o Berta Teruel als 400 mll.

El sisè lloc momentani és del CA Nou Barris. L’equip barceloní no està lluny de la JA Sabadell, però en aquesta darrera jornada haurà de fer un esforç extra per poder acabar en cinquena posició. A Granollers hi viatjaran amb atletes com Àlex Gonzalo al triple salt, Sebastián Berengui al disc, Cristina Duran als 400 mll, Kristina Krentzien als 5.000 m i amb la millor atleta del moment al club, la llançadora de martell Alba Ruiz, fent la prova dels 100 mll.

Aquesta jornada la javelina serà femenina. Foto Avancam

En les darreres posicions lluiten el CA Sant Celoni i el CE Penedès. L’equip del Baix Montseny mirarà de mantenir aquesta setena plaça i de lluitar la sisena amb el CA Nou Barris. A la primera jornada van acollir la competició, i ara, a la seva mateixa comarca, miraran d’assolir un èxit més gran. Destaca la presència dels joves Àlex Gómez i Ivan Martínez als 100 mll, el claríssim cap de cartell del club, el medallista sub 23 estatal i campió de Catalunya absolut PC Claudi Gómez als 400 mll, Roc Jubany al triple salt, el llançador de martell màster Marçal Cruz i Clàudia Mollevi als 100 mll.

En darrer lloc, el CE Penedès. L’equip penedesenc mirarà de superar al seu rival més proper, el CA Sant Celoni. El conjunt comptarà amb la presència d’atletes com Arnau Montaner als 1.500 m, Jordi Fernàndez als 5.000 m, Marc Pagès a l’alçada, Gisela Carrión i Shirley Kap als 5.000 m, Blanca Weber a la llargada i Ioana Maria Secara al pes.

Les evolucions de tota la jornada les podreu seguir a través de les xarxes socials de la Federació Catalana d’Atletisme.

· Reglament   · Atletes inscrits