Igualada va acollir el Campionat de Catalunya de relleus

585

Igualada era la seu del Campionat de Catalunya de relleus de promoció, la final amb els equips de la prèvia que s’ha disputat la setmana anterior a Arbeca. Una seu amb un molt bon ambient, que va reunir a més de 800 nens i nenes i 216 equips, amb més d’un centenar d’atletes sub 10 a sub 16 que van sortir amb medalla.

D’entrada, destacarem els RCAT. El 4×60 m sub 12 masculí el va dominar el Cornellà Atlètic amb una millor marca de 33.86, amb Mario Fernàndez, Daniel Oliver, Biel Pato i Samuel Vieira. També RCAT del 4×60 m sub 12 femení, en aquest cas de l’Avinent Manresa, amb 34.08 i Elia Garcia, Lara Pesoa, Núria Ponti i Queralt Sauquillo.

El Cornellà es va abonar als RCAT, amb el que va aconseguir el seu 4×200 m sub 14 femení amb temps de 1:49:47 i format per Alba Cepeda, Xènia Escriche, Aina Lorente i Antia Prieto.

Cornellà i Manresa van ser, de fet, dos dels equips més llorejats a Igualada. Dels 14 podis i

Les locals del CA Igualada també van pujar al podi. Foto FCA

42 equips amb medalla, l’equip manresà va ser capaç de guanyar-ne vuit, dels quals tres d’or. L’equip del Baix Llobregat, de la seva banda, es va endur quatre medalles, tres d’elles d’or.

Altres equips amb més d’una medalla van ser el CA Tarragona amb tres medalles, l’UA Terrassa i el CE Penedès amb dues, de les quals una d’or de l’equip penedesenc, i també dues de l’Agrupació Atlètica Catalunya, així com per un altre equip barceloní, el CA Canaletes, amb dos metalls.

Un total de 25 clubs van guanyar medalles, dels 44 que hi van participar. Cal destacar medalles de clubs més petits, com els bronzes aconseguits per l’Escatxics Agramunt i del CA Cambrils, que ajuden també a fer créixer l’escola a través d’una de les proves més entretingudes del calendari. També a destacar un or sub 16 aconseguit pel CA Sant Andreu de la Barca.

· Resultats

Un dels podis del Campionat gironí. Foto FCA
Un dels podis del Campionat gironí. Foto FCA

A Palafrugell es va disputar el Campionat gironí absolut individual i de clubs, amb la presència de més d’una desena de clubs territorials, que van gaudir d’un bon espectacle. L’equip local, el CA Palafrugell, va ser el conjunt amb més punts en ambdues categories, sumant 178, seguit del GEiEG amb 118 punts i del CN Banyoles amb 115. Es van viure més d’una vintena de proves.

A Reus, també es va viure una jornada territorial, el Campionat tarragoní sub 10 a sub 16 i proves de control absolut. Aquí no hi havia classificació per clubs, però es van repartir moltes medalles de categories de promoció.