Ivet Rovira i Eloi Santafé regnen a les combinades catalanes

608

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de proves combinades a Sabadell, amb la presència de més d’una vintena d’atletes en categories absoluta, sub 23 i sub 18, que van competir durant el dissabte i el diumenge per buscar pujar al podi català. Ivet Rovira, de L’Hospitalet Atletisme, i Eloi Santafé, del CA Igualada, van ser les medalles d’or. A més, Quim Rodríguez va aconseguir RCAM sub 23.

Quim Rodríguez amb RCAM Sub 23 – Foto FCA

Dissabte vam viure les primeres proves de l’heptatló. En categoria absoluta, el duel va estar servit des del principi, amb Eloi Santafé i Quim Rodríguez dirimint qui podia ser el millor atleta català. Ambdós buscaven la mínima pel campionat d’Espanya i poder aconseguir la victòria. Al seu costat, els germans Merino, Gerard i Ferran, buscant també la lluita pel podi.

A la primera prova, els 60 mll, victòria d’Eloi Santafé amb 7.00, seguit d’en Quim Rodríguez amb 7.03. Posteriorment, a la llargada, les tornes van canviar. Quim Rodríguez va aconseguir la victòria amb un salt de 7.05 m, seguit d’Eloi Santafé, amb 6.87 m. Marca personal per l’atleta de L’Hospitalet Atletisme. També en el pes, Rodríguez va assolir la MMP, amb 14.25 m, amb el segon lloc de nou d’Eloi Santafé amb 13.12 m i MMP.

Ferran Merino durant el salt de llargada. Foto FCA

En aquesta situació, Ferran Merino, amb els tercers llocs, continuava aguantant la posició. En la darrera prova del dia, l’alçada, es va arribar amb igualtat fins al darrer salt, on Merino i Rodríguez es van quedar amb l’1.86 m i Santafé aconseguia saltar fins l’1.89 m. Ja al dia següent, Eloi Santafé tornava a guanyar a Quim Rodríguez, en aquest cas als 60 mt, amb marca de 8.18, pels 8.36 de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme.

A la perxa, també vam tenir a Santafé, Merino i Rodríguez igualats fins gairebé al darrer intent, on l’ex atleta del Cornellà Atlètic, ara a l’Intec Zoiti, es va quedar amb 4.40 m, pels 4.50 m de Rodríguez i Santafé. A aquestes alçades, el 1.000 m semblava totalment determinant. I prova d’això va ser la màxima igualatat final. Santafé va erigir-se com el guanyador amb MMP de 2:39:72, en aquest cas, amb el segon lloc d’Aketza León, amb 2:42:27, deixant tercer a Quim Rodríguez i quart a Gerard Merino.

Eloi i Quim amb les seves marques. Foto FCA

Al final, victòria d’Eloi Santafé amb MMP de 5.619 punts, seguit només per 10 punts menys, de Quim Rodríguez, 5.609 punts i RCAM sub 23. Tercer i bronze per Ferran Merino, amb 4.964 punts i quart Gerard Merino amb 4.713 punts. El cinquè i plata sub 23 va ser l’atleta de l’UAT Yago Lozano, amb marca de 4.033 punts, i el tercer sub 23 va ser Jordi Sànchez, amb 3.936 punts. Va tancar la classificació Aketza León amb 3.924 punts.

Pel que fa al pentatló, la jornada es va desenvolupar durant tot el diumenge a la tarda. Teníem una atleta que sobresortia de la resta, Ivet Rovira, i diverses rivals amb ganes de posar les coses difícils. Per començar, als 60 mt, victòria de l’atleta gironina amb 9.06, seguida d’Anna Tuñón amb 9.53. Començava bé la nova atleta de L’Hospitalet Atletisme. On va patir més va ser en el seu taló d’Aquil·les, l’alçada, on va acabar segona ex aequo, amb la victòria de Marta Amiel amb 1.61 m i seguida d’Elia Cascallo amb 1.56 m, mateixa marca que Rovira.

En el pes es va començar a distanciar. Nova victòria amb 11.02 m, seguida de Carola Blanco, la seva companya a L’Hospitalet Atletisme, 9.59 m i de Laia Alonso, també del club hospitalenc, que va haver de retirar-se de la competició per molèsties. A la quarta prova, sense pal·liatius, Ivet Rovira saltava fins els 5.54 m i guanyava el concurs. Aquí cal destacar el paper de la que seria la subcampiona absoluta, Elia Cascallo, que va passar de dos nuls a un darrer salt de 5.26 m que li va donar, finalment, les opcions per pujar al podi.

La darrera prova, nova victòria d’Ivet Rovira amb temps de 2:19:17, seguida d’Elia Cascallo i deixant Helena Rios en tercer lloc i Alba Martínez en quart lloc. La classificació final, Ivet Rovira or amb 3.718 punts, seguida d’Elia Cascallo amb 3.181 punts i en tercer lloc Carola Blanco amb 2.996 punts. Aquest seria el podi també sub 23. En quart lloc, a tocar del podi, Alba Martínez, del CA Sant Just, amb 2.966 punts i cinquena Marta Amiel, amb 2.947 punts.

Podi sub 18 de combinades del pentatló. Foto FCA

Fem un repàs també a la combinada sub 18. D’entrada, al pentatló, un nom. Zuzanna Bednarek. L’atleta del Cornellà Atlètic va demostrar tenir un nivell suficient per lluitar, en poc temps, amb les absolutes. Puntuació de 3.515 punts i dues magnífiques proves, l’alçada, amb marca d’1.76 m i un esglaó per sota la llargada, amb 5.22 m. També va aconseguir la victòria als 60 mt. Pel que fa a la segona classificada, Miquelina Gorgals, va aconseguir la victòria als 800 m amb 2:31:55 i al pes amb 10.03 m i una puntuació final de 3.072 punts. La tercera classificada, també del CA Vic, Queralt Aranda, amb 2.770 punts, sent molt regular en tot moment.

Els atletes sub 18 de les combinades. Foto FCA

A l’heptatló sub 18, dos atletes van lluitar fins al final per l’or. Guillem Font, del Cornellà Atlètic, s’acabava enduent el primer lloc amb una puntuació de 4.697 punts i totes les victòries a les proves de diumenge, els 60 mt amb 8.56, la perxa amb 4.30 m i el 1.000 m amb 2:57:50. D’altra banda, el seu perseguidor, Lluc Subirós, va tenir a prop el primer lloc. L’atleta del CA Tarragona va vèncer a la llargada amb 6.38 m i al pes amb 12.81 m. Finalment, en tercer lloc, Arnau Ferrer, del Pratenc AA, aconseguint la victòria als 60 mll amb 7.46. En quart lloc va acabar Gerard Latorre, de l’Aldahra Lleida. La victòria a l’alçada va ser per Pau Carnicer, que va saltar fins el 1.86 m.

Jaël Bestué aconseguint RCAT. Foto avancam

Això pel que fa al Campionat de Catalunya de proves combinades, però la PC catalana va tenir altres situacions importants a comentar. D’entrada, dos rècords. El primer, de Jaël Bestué. La velocista, que debutava amb CA Adidas, va batre el RCAT absolut de 200 mll PC amb 23.40. També havia debutat amb 60 mll, acabant amb 7.30.

De l’altra, al Malaga Indoor Meeting, Rècord d’Espanya de la banyolina Esther Guerrero a la prova dels 1.000 m. L’atleta de New Balance va executar una magnífica cursa i va obtenir una marca de 2:37:57.

Pol Elvira a l’arribada del 200 mll. Foto avancam

D’altres resultats destacats de la pista coberta van ser els 6.84 de Pol Elvira als 60 mll, el magnífic concurs de perxa de l’atleta sub 20 Martí Serra, amb marca de 5.20 m, la marca d’Andreea Florina Sabou als 60 mll amb 7.60, i en el cas del Màlaga Indoor Meeting, els 6.71 de Bernat Canet als 60 mll i els 47.79 d’Àlex Valverde als 400mll.

A més a més, també es va disputar un nou control sub 18-20 a Sabadell, amb la presència de centenars d’atletes d’aquestes dues categories buscant noves marques i pensant ja en els campionats de febrer. La setmana vinent, campionat de clubs sub 20.

Vam viure dissabte al matí el control sub 16, una nova prova amb els i les atletes d’aquesta categoria buscant millorar les seves marques.

I finalment, la JA Sabadell va organitzar una nova jornada del control de promoció Natàlia Amiel, amb atletes de sub 8 a sub 14.