Ivet Rovira i Jesús Castillo guanyen les combinades catalanes

593

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de proves combinades a l’estadi Serrahima, amb un cap de setmana farcit de totes les disciplines del decatló i l’heptatló i amb quatre categories diferents masculines i quatre de femenines, de sub 18 a absolut. A la prova reina, victòria d’Ivet Rovira a l’heptatló absolut i Jesús Castillo al decatló.

L’atleta del GEiEG aconseguia per primera vegada el títol de campiona catalana de les proves combinades. Rovira tenia davant una rival de molta entitat com era Irene Clemente, un duel que va marcar tota la jornada. Ambdues atletes havien viatjat juntes a Alhama de Múrcia on van conquerir l’or amb Catalunya. Rovira va guanyar la combinada amb una marca de 5.051 punts.

Des de bon principi es va veure que tot estaria igualat. Ivet Rovira va vèncer als 100 tanques, però a l’alçada ho va fer Clemente amb 1.73 m. No obstant, Rovira va aconseguir millor marca al pes i als 200 mll per tancar la jornada, amb 25.11 en aquesta darrera prova. Al dia següent, victòria d’Ivet al concurs de llargada amb 5.75 m i als 800 m, donant-li el títol final i també la medalla sub 23. Clemente va acabar amb 4.784 punts i la plata absoluta i sub 23.

Podis Sub20

Andrea Segovia va ser també l’altre nom destacat. L’atleta de L’UCA va aconseguir el bronze amb 4.248, a més de guanyar la prova sub 20 i ser la millor en pes amb 10.70 m. Segovia va tenir darrera a Carola Blanco, medallista absoluta a pista coberta i que aquest cop va ser 4a, tot i que plata sub 20, amb 4.124 punts. Alba Martínez, del CA Sant Just, va ser 5a. La tercera sub 20 va ser Ainhoa Pinilla. L’atleta del Pratenc AA va guanyar la prova que millor se li dona, la javelina, amb 31.57 m, acabant amb 4.027 punts al final de la jornada. Laia Passolas, amb 4.020 punts, va ser tercera sub 23, i segona medalla pel GEiEG.

A banda, cal destacar el concurs sub 18. Zuzanna Bednarek va dominar des del principi i va aconseguir la victòria amb 4.493 punts, i victòries espectaculars com l’alçada amb 1.70 m i el 200 m amb 25.82. No obstant, Laia Alonso, de L’Hospitalet Atletisme, la va seguir de molt a prop. Alonso va vèncer el darrer 800 m i també a la llargada i va acabar amb la plata i 4.394 punts. Un duel que tornarem a veure al campionat d’Espanya. Martina Casals, del CA Puigcerdà, tercera amb 4.136 punts.

Passem a les proves del decatló. Jesús Castillo va tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi després d’una temporada sense fer-ho. Ja són nou les vegades on l’atleta del Cornellà Atlètic aconsegueix la victòria. En aquest cas va ser amb 7.125 punts. Pol Vila va ser segon amb 6.805 punts i Gerard Merino tercer amb 5.972 punts.

La primera jornada ho va deixar tot obert. A les victòries dels 100 mll amb 11.00 i la llargada amb 6.72 m de Gerard Merino, va seguir els primers llocs de Jesús Castillo al pes i a l’alçada. Els 400 mll va ser dominat per Pol Vila amb 49.08. A la jornada següent, Castillo va vèncer als 110 tanques amb 14.73, però Vila guanyaria el disc superant els 40 metres. La clau va ser a la perxa. Castillo va guanyar amb 4.13 m i Merino va acabar amb tres nuls, fet que el deixava fora de la cursa pel primer lloc. Amb tot, va seguir fins al final, guanyant la prova dels 1.500 m.

Merino va ser el guanyador de l’or sub 23. L’atleta de l’UA Terrassa, Yago Lozano, va acabar en segona posició amb 5.103 punts, mentre que Aketza León, de l’UA Barberà, va ser tercer amb 4.783. D’altra banda, en una combinada apart, Jordi Sànchez, de l’Hospitalet Atletisme, va ser el guanyador de la prova sub 20 amb 6.150 punts, i guanyant els 100 mll, el pes, les 110 tanques, el disc i la javelina. En segon lloc acabava Jan Sadurní, del GEiEG, amb 6.000 punts, i guanyant la perxa, els 1.500 m, els 400 mll i l’alçada. I en tercer lloc, segona medalla per l’UA Terrassa, Marc Meya sumava el bronze amb 5.402 punts.

Podis Sub18

Finalment, la prova sub 18 va ser la més multitudinària, amb onze atletes acabant. El millor va ser Nil Sharma, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 5.964 punts. Sharma va guanyar per molt poc la combinada davant de Guillem Font, del Cornellà Atlètic. Font va sumar 5.943 punts, guanyant cinc de les deu proves. El tercer va ser Lluc Subirós, del CA Tarragona, amb 5.799 punts.

D’aquesta manera, Catalunya tanca el seu periple de proves combinades i els i les atletes esperen els seus respectius campionats d’Espanya, que han d’arribar en els propers dos mesos.