Jaén i Lorca seran epicentres dels llançaments

274

Els llançaments arreu de l’estat es decideixen en dos Campionats aquest cap de setmana. Només faltarà el de menors, però de moment, aquest diumenge ja sabrem els campions i campiones absoluts i màster. Una trentena de llançadors i llançadores de Catalunya competiran al Campionat d’Espanya absolut a Jaén i al Campionat d’Espanya màster a Lorca.

Comencem per l’absolut. 10 dels i les millors atletes de llançaments de Catalunya viatjaran a Andalusia per competir al Campionat d’Espanya de llançaments d’hivern absolut. Fa només dues setmanes vam viure a Santa Coloma de Gramenet el de Catalunya, i tots els protagonistes d’aquell dia estaran a Jaén.

Cristian Ravar a Santa Coloma. Foto Martín

D’entrada, al martell, presència del campió català, l’ebrenc Cristian Ravar, que arriba en un molt bon estat de forma i disposat a lluitar pel podi. Ravar acredita una marca de 65.63 m, i haurà de tocar els 70 metres si vol lluitar per les medalles. També al martell, la campiona catalana i campiona d’Espanya diverses vegades, Laura Redondo, mirarà de seguir amb la projecció i tornar a guanyar el campionat estatal, davant de rivals que tenen ganes de superar-la. L’altra catalana present serà Belén Bermejo.

Andrea Alarcón a Santa Coloma. Foto Martín

Pel que fa al disc, tindrem la presència del campió català, Aaron Sola, com a únic atleta. El llançador de Torredembarra haurà buscar superar la seva marca personal per entrar en la lluita per les medalles. D’altra banda, a la prova femenina, la campiona catalana sub 20 i millor marca del curs, Daniela Fernàndez, arriba amb els seus 53.67 m, RCAT sub 20, disposada a lluitar per guanyar a June Kintana. També ho farà Andrea Alarcón, que ja sap que és guanyar un títol absolut estatal.

Podi javelina catalana amb dos atletes presents a Jaén. Foto FCA

Finalment, a la javelina, tres atletes a la prova masculina. El campió català, Àlex Sànchez, arriba amb la intenció de buscar pujar al podi i superar els 70 metres, davant de rivals com els germans Quijera. L’acompanyaran Erik Huijing, amb 67.50 m, i Marc Alique, de L’Hospitalet Atletisme, que mirarà de millorar el darrer Campionat català. A la prova femenina, l’única representant serà Erika Sellart, tot i que l’atleta lleidatana no va poder competir al Campionat català de llançaments menors per una lesió.

El Campionat a Jaén es disputarà dissabte de 10 h a 19 h. La primera prova serà el disc masculí i la darrera, a les 17.30 h, el martell femení.

· Web Campionat

Pel que fa a Lorca, el municipi murcià acollirà el Campionat d’Espanya de llançaments màster d’hivern, amb una vintena d’atletes de Catalunya que també van celebrar el català ara fa dues setmanes a Cornellà.

La competició es disputarà entre dissabte i diumenge. El primer dia l’inici es donarà a les 9.30 h amb el disc masculí i femení de 2 Kg i acabarà passades les 19 h amb la prova de martell masculí i femení de 6 Kg. El dia següent, a les 9.30 h començarà la competició i s’acabarà a les 14 h, amb les proves de javelina i martell pesat.

Joan Bea a Santa Coloma. Foto Martín

D’entre els catalans i catalanes presents, destaquem a Sebastián Berengui, Domingo Sánchez i Manuel Suàrez al disc masculí, Bàrbara Pintado, Carmen Solé, Gemma Cassi, Mònica Gutiérrez i Mercè Ribelles a la prova femenina, Joan Bea, Marçal Cruz i Ramon Estapiña al martell i martell pesat, Josep Maria Ferrer al martell, Cristina Mañosa i Maria José Descarrega al martell i martell pesat femení, Carlos Antúnez i Francesc Mosquera a la javelina masculina i Ángeles Rodríguez i Cristina Garcia a la femenina.

N’estarem molt pendents de les evolucions de tots ells i elles durant tot el cap de setmana, a Jaén i a Lorca, per explicar les medalles catalanes en un sector on sempre ens han donat moltes alegries.

· Web Campionat