Jornada de formació tècnica al CAR de Sant Cugat

716

El CAR de Sant Cugat va ser la seu d’una nova jornada de formació tècnica i d’especialització dins del PNTD, el Programa Nacional de Tecnificación Deportiva, organitzada per la Federació Catalana d’Atletisme i la Real Federación Española de Atletismo. Enguany, la disciplina de marxa va ser la protagonista amb uns setze atletes catalans i catalanes que disputen aquesta prova i que ocupen llocs alts al rànquing.

La coordinació de la jornada va anar a càrrec d’en José Manuel Rodríguez, responsable de marxa de la FCA, amb la presència d’en Mikel Odriozola com a tècnic especialitzat i d’en Jordi Queralt com a ponent. Principalment, l’entrenament es va centrar en el treball de la força aplicada a la marxa en categories sub 16 i sub 18. Durant la primera part del dia es va dur a terme una sessió teòrica per parlar sobre quin moment de l’any es treballa més la força i la resistència, i en quin moment més l’explosió de cara a guanyar velocitat gestual.

Posteriorment, els i les atletes van anar al gimnàs i van fer una bateria d’exercicis d’activació previ a l’entrenament i també uns exercicis de força genèrica. L’última part va constar d’un entrenament a la pista on es va treballar la força amb els arrossegaments, mesurant la distància, posant i traient pes, fent sèries continuades i millorant la postura correcte per desenvolupar bé el treball tècnic amb aquest artefacte.

La jornada va ser tot un èxit, com ens indica en José Manuel Rodríguez. Els i les atletes van aprendre nous coneixements de cara a aplicar-los als entrenaments, i juntament amb els seus tècnics, que els van acompanyar durant la sessió, van adquirir nous exercicis de cara a millorar els resultats durant la propera temporada.