JORNADA DE FORMACIÓ TÈCNICA AL CAR DE SANT CUGAT

855

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar aquest dissabte 1 d’octubre dos entrenaments especialitzats de salt en perxa i salt d’alçada. La seu escollida van ser  a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat.

Aquesta formació, dirigida a atletes de categoria sub 16 i sub 18, es va dur a terme en una jornada de 8 hores on els i les participants, i acompanyants, van tenir dues sessions teòriques, dues de pràctiques i una xerrada amb els entrenadors i entrenadores. Els tècnics encarregats de conduir les diferents sessions van ser Gustavo Adolfo Becker en la parcel·la d’alçada, i Alberto Ruiz en la de perxa.

Els diferents atletes presents, tots ells i elles amb un bagatge important en les seves respectives categories, van poder fer treball específic en les seves disciplines. Van rebre una proposta d’exercicis per dur a terme durant la temporada, i la van poder posar en pràctica juntament amb els seus entrenadors i entrenadores. En l’entrenament d’alçada, un dels objectius era la detecció d’errades tècniques i la seva posterior correcció. Mentre que en la perxa es va posar l’èmfasi en les últimes gambades, en la presentació i en la clavada.

A més a més, les parts teòriques es van dirigir cap a l’aplicació de la força en els entrenaments d’alçada i perxa, l’ús de les peses i els multi salts, i els períodes de càrrega, orientat als coneixements dels tècnics encarregats de la formació. També es van fer proves físiques als atletes, i salts horitzontals i verticals. Durant la jornada pràctica de la tarda van trobar-se amb diferents tests i exercicis per aplicar la força a la competició. Paral·lelament, hi va haver un seguiment per part dels especialistes en la tècnica de salt a través de l’enregistrament de vídeos i la posterior correcció de la tècnica un cop visualitzats.

Més d’una quinzena d’atletes d’uns dotze clubs catalans van assistir a aquesta jornada de formació tècnica, la primera després de la tornada als entrenaments, i de cara a la preparació de les diferents proves del proper trimestre. Algunes i alguns d’aquests atletes seran a Pamplona el proper cap de setmana, al Campionat d’Espanya de federacions sub 16.

Aquestes jornades de formació s’emmarquen en el desenvolupament del Programa Nacional de Tecnificación Deportiva (PNTD) de la RFEA, que també formava part de l’organització dels entrenaments que vam viure al CAR.