Jornada de formació tècnica de marxa al CAR de Sant Cugat

555

La Federació Catalana d’Atletisme i la RFEA organitzen aquest diumenge una jornada de formació tècnica d’especialització i seguiment de la disciplina de marxa al CAR de Sant Cugat, en el marc del Programa Nacional de Tecnificación Deportiva, també conegut com a PNTD. Han estat convocats i convocades 16 atletes, destacant a 10 marxadores, i començaran la jornada a les 10.30 h del matí.

La coordinació de la jornada anirà a càrrec de José Manuel Rodríguez, responsable de marxa de la FCA, amb la presència de Mikel Odriozola com a tècnic especialitzat i de Jordi Queralt com a ponent. A les 11 h començaran amb el treball al gimnàs i continuaran superat el migdia amb les pràctiques de la disciplina dins de la pista d’atletisme. Després de dinar tindran una classe pràctica a la sala audiovisual, tot finalitzant l’activitat a les 18 h.

Els objectius de la jornada seran conèixer els diferents tipus de treball de força dins de la marxa atlètica, realitzar exercicis de força en funció del treball proposat, familiaritzar-se amb les adaptacions de força en funció del cicle menstrual de l’atleta femenina i finalment conèixer mètodes de valoració objectiva respecte els valors de força de l’atleta.

Estan convocats atletes que aquesta temporada han competit dins de les categories sub 16 i sub 18, tot destacant a atletes com la Sofia Santacreu, campiona d’europa sub 18 i de la JA Sabadell o la Griselda Serret, atleta de l’Atletismo Alcorcón i que va ser la primera medallista estatal de la història del Runners El Vendrell, amb un bronze sub 16 en el campionat d’hivern de marxa.

· informació