Jornada intensa a la Pista Coberta

819

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest cap de setmana una nova edició del Campionat de Catalunya de proves combinades a la Pista Coberta de Sabadell. Durant dos dies, una trentena d’atletes en categoria masculina i femenina buscaran ocupar els dos podis pertinents. La competició començarà a les 15 h de la tarda de dissabte amb la disputa de la prova de l’heptatló masculí, amb la llargada, el pes i l’alçada el mateix dia. Ja en diumenge, a les 10 h començarà el pentatló femení amb els 60 mt i s’acabarà la competició a les 15 h amb els 800 m. Es decidiran els títols absoluts, sub 23 i sub 20.

El nivell de competició serà molt alt. D’una banda, a la categoria masculina, trobem diversos atletes destacats, com ara l’actual líder, el jove Pol Ferrer, els seus companys Íker Martín, Ferran Merino i Jesús Castillo, l’atleta de l’Hospitalet Atletisme Joaquim Rodríguez i el del CA Igualada Eloi Santafé. A la prova sub 20, l’atleta de l’UA Terrassa Adrian Priego i el de l’Hospitalet Atletisme Jordi Sànchez seran els més destacats. Ferran Merino va ser el darrer campió de proves combinades a l’aire lliure, seguit de Santafé i Castillo. No obstant, el darrer campió a la pista coberta va ser Eloi Santafé, amb rècord dels campionats de 5.295 punts.

A nivell femení també viurem un alt nivell. Amb tota la competició disputada el matí de diumenge, atletes com Clara Gabaldón, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Irene Clemente del Cornellà Atlètic, Ivet Rovira del GEiEG i Alba Martínez, del CA Sant Just, parteixen com a favorites per optar al podi. La temporada passada, Irene Clemente va obtenir la victòria a pista coberta, però Gabaldón va aconseguir el títol d’aire lliure, amb Ivet Rovira als dos podis. A nivell sub 20 hi participen quatre atletes, Carola Blanco, Georgina Serra, Paula Niubó i Ainhoa Pinilla.

· Reglament   · Atletes admesos

D’altra banda, aquest cap de setmana també viurem dos controls absoluts. El primer, avui mateix. En aquest, els 60 mll, el 400 mll, la llargada masculina, el pes masculí, la perxa i l’alçada femenines seran protagonistes. Cal destacar, entre d’altres, la presència d’atletes com Aleix Porras, Laura Bou i Berta Segura als 400 mll, Víctor Blasi i Marta Mitjans als 1.500 m, Javi Lorente als 60 mt, Jotas Ortega, Aaron Sola i Eloi Rovira al pes, Andrea Sabou a la llargada i Meritxell Benito a la perxa. Cal destacar la nota de la tornada a les competicions de l’atleta Joan Martínez, velocista campió de Catalunya absolut, després d’unes temporades inactiu. La competició començarà a les 16.30 h.

· Horari   · Atletes admesos

Demà viurem un nou control absolut, amb diferents proves i atletes. Davant l’allau de participants, l’horari s’ha modificat, amb inici a les 15.30 h i final passades les 21 h. D’entre els atletes presents cal destacar a Adrià Alfonso, Arnau Monne, Pol Retamal als 60mll i 200 mll masculins, Àngel i Dani Torrero a l’alçada, Sara Gallego i Geena Stephens al 200 mll femení i Emilia del Hoyo, Mireia López i Marina Lamata als 60 mt.

· Horari   · Atletes admesos

Finalment, cal destacar tres competicions més. D’una banda, una nova jornada del Trofeu Promoció Natàlia Amiel, organtizat per la JA Sabadell, que es disputarà demà dissabte a partir de les 8.45 h i fins a la 13:30 h. Recordem que aquesta competició està dedicada a atletes de promoció des de sub 8 a sub 14.

A més a més, el cap de setmana es tancarà amb un control sub 16, que començarà a les 15.45 h amb els 60 mt, el triple i la perxa femenina i el pes masculí i s’allargarà fins a les 20.20 h, amb els 3000 m. Més de 700 atletes participaran al control de diumenge.

· Horari   · Atletes admesos

Finalment, destaquem la disputa d’un control màster diumenge, amb les proves dels 60 mt, el triple salt, alçada i perxa en categories masculina i femenina. La competició començarà a les 10. 30 h. amb una cinquantena d’atletes.

· Reglament   · Atletes inscrits