La Federació Catalana d’Atletisme rep el premi a la millor Federació RFEA 2023

405

La Federació Catalana d’Atletisme ha estat escollida com la millor federació autonòmica de l’any 2023 a la Gala de l’Atletisme de la Real Federación Española de Atletismo. El trofeu l’ha recollit la presidenta de la FCA, Mercè Rosich, a la gala que s’ha viscut a l’auditori Goyeneche, a la seu del Comitè Olímpic Espanyol a Madrid.

És la novena vegada que rep aquest guardó. La Federació ha aconseguit aquest enorme èxit després de quedar primera feta la suma de punts per llocs de finalista en tots els Campionats d’Espanya individuals que es van disputar al llarg de 2023. A més, la FCA va ser la federació amb més campions i campiones d’Espanya i medallistes absoluts al 2023, a pista coberta, amb tretze medalles de les quals sis van ser ors, i també a l’aire lliure, amb disset medalles de les quals set van ser ors.

Sofia Santacreu amb el premi rebut de part de la RFEA. Foto FCA
Sofia Santacreu amb el premi rebut de part de la RFEA. Foto FCA

A més, també ha aconseguit la victòria en vuit dels Campionats d’Espanya per Federacions disputats aquell any, el sub 18, el Trail Running masculí i femení, el cros sub 20 masculí i femení i el relleu mixt.

En el còmput global general per finalistes, tenint en compte tots els Campionats d’Espanya de la temporada, Catalunya ha estat la millor, superant en 300 punts a la segona federació classificada, la Comunitat de Madrid. 

Mireia Sosa amb el premi del rècord de 100 k 2023. Foto FCA
Mireia Sosa amb el premi del rècord de 100 k 2023. Foto FCA

A més, s’ha reconegut a diversos i diverses atletes de Catalunya pels seus rècords aconseguits el 2023. D’una banda, Mireia Sosa, pel seu rècord d’Espanya de 100 K amb 7:52:21. També ha estat reconegut Adel Mechaal pel seu rècord de 1.500 m amb 3:33:28, així com Esther Guerrero, pel seu rècord a la milla amb 4:24:92.

Finalment, reconeixement a la marxadora Sofia Santacreu, que ha rebut el premi “Generación Atletismo” del 2023. Santacreu es va proclamar campiona d’Europa sub 20 amb rècord d’Espanya als 10.000 marxa amb 45:59:76 i és clarament una de les atletes amb més futur del moment.

D’altra banda, Jaël-Sakura Bestué ha estat finalista a millor atleta absoluta 2023. La santcugatenca no ha assistit a la gala perquè estava competint als Penn Relays a Philadelphia, previ pas al Mundial de Relleus de Nassau de la propera setmana.