La Final B del català de clubs arriba amb més emoció que mai

690

La Federació Catalana d’Atletisme organitza durant el matí del diumenge el primer campionat de Catalunya del 2024. La Final B del Campionat de Catalunya de clubs arriba amb la màxima emoció, amb diversos equips preparats per buscar l’ascens, amb només una plaça en joc i plantilles preparades per lluitar fins al final.

Setze equips de deu clubs diferents buscaran l’ascens en una lluita frec a frec amb tot el calendari complet de proves de PC. Només repeteixen dues entitats a la prova masculina i femenina, la JA Sabadell i l’Andorra Atletisme. En nois, a banda de sabadellencs i andorrans, l’Aldahra Lleida, l’UA Terrassa, el CA Montornès, el CA Granollers, el CA Sant Celoni i el CA Tarragona. A les proves femenines, a més de JAS i Andorra, CA Igualada, CA Laietània, GEiEG Gironí, UA Barberà, Barcelona Atletisme i CA Vic.

Comencem per les proves masculines. Aquí, un dels equips parteix com a gran favorit. L’Aldahra Lleida, a la Final A de manera regular, competirà a la Final B per recuperar el seu status anterior. No obstant, l’Andorra Atletisme s’ha tornat a reforçar per buscar lluitar per l’ascens com l’any anterior. A més, UA Terrassa, CA Tarragona i JA Sabadell seran equips que poden donar la sorpresa.

Pau Blasi – Foto: Dani Meumann

A la prova dels 60 mll, atletes com Joan Fuentes i Pol Casals destaquen, tot i que no podem oblidar Pablo Guizan i Pol Leal, que debutarà amb l’Andorra. En els 200 mll, Ivan Azuara, que torna a l’UA Terrassa, i Pau Blasi, seran els grans protagonistes. En els 400 mll, Claudi Gómez del Sant Celoni, Danel Herrero de l’Andorra i Daniel Garcia de l’Aldahra Lleida també arriben amb les millors marques. Als 60 mt, el local Roger Martínez és el millor posicionat.

Al mig fons i fons és on es poden decidir els punts finals. Menció especial per l’Andorra Atletisme, que arriba amb dos atletes punters, Carles Gómez als 1.500 m i Ignasi Aragon als 3.000 m. En el 800 m, tot estarà en un mocador, i Nabil Essaryati arriba amb la millor marca. Atletes com Miquel Borrás i Pablo Carnero als 1.500 m i Aniol Clavell als 3.000 m també seran destacats.

Als salts, Roger Martínez arriba amb la millor marca dels inscrits. L’atleta de l’Aldahra Lleida, no obstant, tindrà al davant rivals com Gerard Girbau, del CA Granollers. A la perxa, força emoció, amb Víctor León i Theo Ruiz com dos dels destacats, amb Miquel Vílchez com a outsider. A la llargada, clar protagonisme per Pere Casanova, del CA Granollers, atleta que ja ha destacat en categories inferiors en campionats d’Espanya. Al triple salt, Roc Jubany i Gerard Gallardo arriben amb les millors marques, mentre que al pes, la millor marca és per Daniel Cogul, amb la presència d’atleta experts en combinades com Pablo Verdeguer, que debutarà a l’Andorra Atletisme.

Pel que fa a les proves femenines, el CA Igualada parteix amb avantatge, però compte amb l’Andorra Atletisme, la JA Sabadell o el Barcelona Atletisme. Fins a les darreres proves no quedarà clar quin és l’equip que aconseguirà l’ascens.

Mar Planas – Foto Miquel Adell

Als 60 mll, destaca l’atleta del CA Igualada Mar Buchaca, mentre que als 200 mll, destaquen l’atleta del GEiEG Marta López, la de l’Andorra Atletisme Marta Carrión i Mabintou Camara, del CA Igualada. En els 400 mll, protagonisme clar per a l’andorrana Duna Viñals, que arriba amb una excel·lent marca personal. En els 60 mt hi haurà molta igualtat. Hi destaquen atletes com l’experta en triple salt Aicha Koumi, de la JA Sabadell, l’atleta de combinades del GEiEG Helena Rios o Alba Viñals, de l’Andorra.

En els 800 m, Carla Bisbal, medallista als campionats d’Espanya, i Cristina Martins, de l’Andorra, seran les més destacades. Als 1.500 m, la dominadora del GP de cros del 2023, Julia Solé, arriba amb la millor marca, mentre que una altra experta en cros, la màster Encarna Núñez, serà una de les millors opcions del CA Vic per guanyar, tot i que tindrà rivals de pes, com la també màster Marta Camps, la jove Bemnet Vidal o l’andorrana Xènia Moruelo.

Andrea Martínez – Foto Alicia Pou

A l’alçada, millor marca per Fatoumata Diallo, de la JA Sabadell, amb la encara sub 16 Noa Godoy com una de les candidates i amb atletes de molt recorregut com Lola Cofan i joves promeses com l’atleta de combinades Miquelina Gorgals. A la perxa, clar protagonisme per la campiona d’Espanya sub 16 del CA Laietania, Alba Benito, però també per Maya Fernàndez, de l’UA Barberà. La llargada estarà molt igualada, amb Lucia Molina com la millor marca, igual que el triple salt, amb Mar Planas, ambdues del CA Igualada, com l’atleta amb millor registre. Finalment, al pes, protagonisme pel GEiEG i Estel Pons, ja amb recorregut al pes absolut i atletes com Irma Gonzàlez o l’experta en combinades Andrea Martínez.

A les 10 h començarà el Campionat, amb un ampli seguiment a les xarxes socials del que vagi passant i amb especial seguiment al moment per saber quins seran els equips que aconseguiran l’ascens final.

· Reglament   · Clubs participants    · Atletes inscrits