La Final C es tanca a Mataró amb l’Andorra a la pole position

375

La Final C es disputa la tarda de dissabte a Mataró amb diversos equips pugnant pels llocs capdavanters, tot i que l’Andorra Atletisme parteix amb un gran avantatge per ser els campions, doncs ara mateix treuen seixanta punts als segons, el CA Canaletes. No obstant, entre l’equip barceloní i el CA Vic només hi ha un punt de diferència i entre el CA Montornès i el GEiEG, només dos, per tant, aquestes places sí estaran en joc.

Abans, cal recordar la normativa d’aquest 2024:

En aquesta edició no hi haurà clubs que pugin o baixin de categoria, donat que un cop finalitzat el Campionat de Catalunya de Clubs 2024 es donarà compliment a l’acord establert a la darrera Assemblea del 26 d’octubre de 2023, i la Comissió establerta per a l’estudi d’un nou format de Campionat Català de Clubs endegarà els seus treballs per establir el nou reglament 2025, que serà presentant en la propera Assemblea de la FCA per la a seva discussió. Les puntuacions finals i classificacions dels clubs assolides en el Campionat Català de Clubs 2024 serviran de base per establir els grups del possible nou format.

Com dèiem, l’Andorra Atletisme va agafar una forta diferència amb la resta de rivals. L’equip del Principat està en constant creixement, i ho va demostrar la temporada passada amb l’ascens i la primera jornada de la Final C amb la victòria. A Mataró arriben amb Guillem Arderiu i Mikel de Sa als 100 mll, Pau Blasi als 400 mll, Carles Gómez al 1.500 m, els màster Marcos Sanza i Francesc Carmona als 5.000 m, Pol Herreros als 110 tanques, Víctor Coll a l’alçada, Duna Viñals i Fiorella Chiappe als 400 mll i Alba Viñals als 100 tanques.

Lidier Alberto Monge la 1a jornada. Foto Avancam

Davant tindrà el CA Canaletes. L’equip barceloní té la paella pel mànec per aconseguir la segona plaça, tot i que la primera la té molt lluny. Repeteixen molts dels noms de la primera jornada, així com tots i totes les atletes més en forma de l’equip. Als 100 mll, una assegurança sempre, Joan Martínez, als 400 mll Lídier Alberto Monge, Nil Segura i Juan Aoiz al triple salt o Andrea Acera a la llargada, a banda de diverses atletes joves. El relleu 4×100 m masculí també serà destacat.

El CA Vic té moltes opcions d’acabar en segon lloc. Foto Avancam

El CA Vic està a només un punt del CA Canaletes. I és per això que l’equip osonenc té moltes opcions de poder endur-se el segon lloc de la Final C. De fet, a la 1a jornada va anar retallant punts fins gairebé col·locar-se davant de l’equip barceloní. A Mataró, tindran també una plantilla amb una forta barreja d’experiència i joventut. Atletes com Guillem Pinyol a l’alçada, Enric Martínez al martell, Irene Montoliu al 1.500 m, les màster Encarna Núñez i l’atleta paralímpica Elena Congost al 5.000 m, Fiona Cavilli als 100 tanques, o l’atleta de combinades Miquelina Gorgals a la javelina.

En 4t lloc, el CA Montornès, que va fer una excel·lent primera jornada, queda a 40 punts dels vigatans però ha d’aguantar la plaça davant d’un GEiEG que ve al darrera gairebé a tocar. L’equip del Vallès Oriental arriba a la cita amb atletes com Rakhim Diop Niang als 100 mll, Aaron Ramírez i Inès Ferron als 400 mll, Marcel Collado als 5.000 m, Israel Ferrón als 110 tanques, el màster Daniel Danés al disc, Víctor Molina al martell i Sara Galán a la llargada.

Laura Moya al salt de triple. Foto Avancam

El GEiEG parteix en cinquena posició però només a dos punts del Montornès. L’equip gironí vol mirar d’apropar-se a una zona més acord amb la seva categoria com a club, malgrat l’esforç de la primera jornada. En aquest, gairebé repeteixen la gran majoria d’atletes, tot i que fent altres proves. El gran abanderat serà Ismail Atriki. L’atleta sub 23 correrà aquí els 1.500 m. Juntament a ell, les dues germanes López, Marta i Sandra, als 100 mll, una de les seves proves, Helena Rios i Laia Passolas, totes dues als 100 tanques, Lola Cofan a la llargada, Núria Rovira a la javelina i una de les destacades, Estel Pons, que aquí sí farà el pes, la seva millor prova.

El Pratenc AA, si fa no fa, el trobem com el GEiEG, amb una puntuació similar, només deu punts per sota, i recuperant atletes amb les seves proves destacades. L’equip del Baix Llobregat mirarà de superar l’equip gironí en aquesta jornada. Barreja de joventut, que ha obtingut medalles valuoses darrerament en promoció, i màster, on el seu equip participa a lliga estatal, el Pratenc mirarà de plantar cara amb homes com Isaac Piñero las 400 mll, Sergi López al martell, Jana Vila a la llargada, i les atletes màster Cristina Garcia, Estela Roldán i Mònica Vicente, a pes i disc.

Finalment, a la part baixa, dos equips. D’una banda, el CA Castellar, amb 250,5 punts i de l’altra el CA Laietània amb 244 punts. L’equip del Vallès Occidental parteix amb avantatge per no caure a l’últim lloc, i ho farà amb un equip amb atletes com Saúl Corral als 400 mll, Lluís Toledo a l’alçada, el màster Amancio Garcia al disc, Paola Clermont als 1.500 m, i una de les destacades, Laia Ribera al pes. D’altra banda, l’equip amfitrió arriba amb noms destacats com Sergi Lladó i Inàs Kajtih als 1.500 m, Eric Mañé a l’alçada, Martí Varela al disc, Mariona Múrcia als 100 mll, Eva Parrado i Mar Espartero als 5.000 m, Andrea Martínez al pes i sobretot, a la perxa, la gran escola de l’equip, Alba Benito i Helena Torres.

Mataró acollirà, amb el CA Laietània, la primera final dissabte, mentre que diumenge la pista també tindrà activitat, amb la Final D.

· Reglament   · Atletes inscrits