La Marató de Barcelona acull el Campionat de Catalunya

318

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el Campionat de Catalunya de marató en el millor escenari possible, en el marc de la 45a edició de la Zurich Marató de Barcelona, una de les proves més importants de l’estat i d’Europa, que enguany reunirà uns 20.000 atletes. Una vuitantena d’ells i elles lluitaran pel títol de campió i campiona de Catalunya absolut de marató i els diferents podis màster.

És una prova global on trobem atletes de 107 països diferents, amb uns 6.700 corredors i corredores de Catalunya i amb un 25% de participació femenina. Els 20.000 atletes suposa la tercera millor xifra de la història de la Marató de Barcelona i la millor de l’actual dècada.

Una de les imatges de la marató de Barcelona. Foto organització

Però anem a centrar-nos en el Campionat de Catalunya de marató. Amb sortida a les 8.30 h per a tots i totes les participants, una vuitantena d’ells i elles lluitaran per pujar al podi de campió català de marató. L’actual campió català, Gerard de Antonio, i l’actual campiona, Rebeca Suàrez, estaran presents. També tindrem la presència dels dos campions de les edicions anteriors, Carles Montllor i Xavi Tomasa.

A la categoria masculina, a banda dels tres actuals campions, De Antonio, Montllor i Tomasa, caldrà estar molt atent de les evolucions d’altres atletes. Per començar, la presència d’Artur Bossy, campió català de 10.000 m i que provarà sort en una distància molt més llarga. Bossy no ha volgut perdre l’oportunitat de competir a la capital catalana, i serà un rival pels tres anteriors mencionats.

Una de les imatges del curs anterior a l’Escala. Foto organització

Altres atletes a tenir en compte seran l’ultrafondista Manel Deli, l’atleta i entrenador Nacho Cáceres, atletes experts en pujar a podis en ruta com son Josep Díaz o l’internacional Jonatan Romeo i també el letó Dmitrijs Serjogins. L’atleta de La Sansi ja sap el que és guanyar campionats de Catalunya i aquí buscarà, com a mínim, lluitar-ho. Finalment, Carles Castillejo serà baixa a causa d’una lesió.

Recordem que fins a set categories màster disputaran el seu Campionat de Catalunya, amb Montllor i Tomasa favorits M35 o Castillejo, Cáceres, Deli o Albert Caballero a M45.

Rebeca Suàrez gran candidata femenina. Foto Diari Sport

Pel que fa a la prova femenina, Rebeca Suàrez és la gran candidata a aconseguir revalidar el títol de Campiona de Marató. L’atleta de La Sansi buscarà el seu segon títol, també acostumada a lluitar-ho tot en les grans cites. Altres atletes destacades seran Jéssica Tipan, la luxemburguesa Shirley Kap o Ester Navarro.

A continuació, expliquem les directrius a seguir pels atletes que competeixin al Campionat de Catalunya de Marató. D’una banda, els i les participants hauran de recollir el seu dorsal durant la Expo Sports de la ZMB 2024, amb més informació en aquest enllaç. Un cop recollit el dorsal, els i les atletes hauran d’anar a incidències a recollir el distintiu del Campionat de Catalunya per poder accedir al calaix exclusiu.

Tots els atletes amb aquest distintiu estaran ubicats en el seu calaix especial entre el sub-elit i el calaix groc. L’entrega de medalles del Campionat tindrà lloc a partir de les 12 h.

La Marató de Barcelona estrena un nou traçat, més cèntric, ràpid i pla, tindrà 33 corbes, i passarà per 15 monuments destacats de la ciutat, com la Casa Batlló, la Sagrada Família, Universitat de Barcelona, el Parc de la Ciutadella, el Port Olímpic o l’Arc de Triomf. En aquest nou traçat s’ha reduït el desnivell positiu i també el nombre de corbes.

Fora del Campionat de Catalunya, cal destacar la presència del kenyà Marius Kimutai, que ja va aconseguir la victòria l’any passat, l’etíop Bekel Tefera i el kenyà Edmon Kipngetich. Al quadre femení, les etíops Zeineba Yimer i Degitu Azimeraw seran les principals favorites, juntament a Zinas Senbeta i la kenyana Aurelia Kiptui.

· Web Marató   · Atletes inscrits