La marxa agafa protagonisme aquest cap de setmana

494

Dissabte al matí es disputa el Campionat de Catalunya de marxa per clubs absolut, en una jornada amb quatre curses i més d’una setantena d’atletes. Santa Coloma de Gramenet acull el Campionat amb les ganes de veure els millors atletes de marxa de Catalunya, sense comptar els classificats per anar al Mundial, i amb la il·lusió de veure un gran espectacle.

A les 10.30 h arribarà la primera cursa, els 5.000 marxa Final B masculí, a les 11.10 h la Final A, a les 11.40 h la Final B femenina i a les 12.20 h la Final A masculina. D’altra banda, cal destacar que com és un campionat de clubs, puntuaran els atletes de totes les categories, de sub 16 a màster.

A la sèrie A del Campionat de Catalunya destaquen la presència de Lluc Serrat de l’Aldahra Lleida, Ruben Liste de l’Alaior Sport Menorca, Marc Suàrez del CA Tarragona, Abel Pujol de l’UGE Badalona i els màster Francesc Rodríguez, també de l’UGE, i Josep Obrador, de l’Aldahra Lleida. De fet, Badalona i Lleida son dos dels equips amb opcions de podi, juntament al CA Tarragona o al Barcelona Atletisme.

A la sèrie B correran molts atletes màster, com ara Luís Abadías del CA Nou Barris o Julià Urrutia del CA Canaletes. Ambdós equips, Canaletes i Nou Barris, també tenen opcions de podi.

Pel que fa al Campionat femení, destaca la presència de Júlia Suàrez, del CA Tarragona, Laura Monje del CA Granollers, Gina Torres i Marta Nogueira de l’Aldahra Lleida, o les màster Maria Teresa Gargallo i Regina Gras del CA Tarragona. Aquí, CA Tarragona, Aldahra Lleida, CA Granollers o UCA tenen opcions de podi. Recordem que després es farà una classificació mixta, on tarragonins i lleidatans tenen moltes opcions de victòria.

· Reglament   · Atletes inscrits

Això pel que fa al Campionat de Catalunya, però cal recordar que també es disputa el Mundial per equips a Antalya, Turquia. La RFEA viatja amb un gran equip del que formen part cinc catalans.

Paul McGrath i Cristina Montesinos, els dos flamants campions d’Espanya de 20 K en ruta, competiran en la prova de 20 K l’atleta del Cornellà i en el relleu mixt l’atleta terrassenca. Cal destacar que aquest mundial és clau de cara a les aspiracions de l’equip estatal de poder entrar al relleu mixt.

Cal destacar la presència també de l’atleta de l’Aldahra Lleida, Paula Juàrez als 20 K, i de les atletes Griselda Serret i Sofia Santacreu al 10 K. Ambdues atletes aniran a buscar a la prova sub 20 la millor classificació possible, i tenen opcions clares de lluitar pel podi. Cal recordar que Santacreu ja sap el que és guanyar una medalla d’or individual en un Campionat d’Europa, en aquest cas en pista. Aquí, també caldrà estar pendent de la puntuació per equips.

Cal recordar que en aquesta convocatòria també hi era Raquel Gonzàlez, per la marxadora maresmenca no ha pogut finalment viatjar amb la selecció espanyola, desitgem que ben aviat pugui estar de nou a les pistes i lluitar pels objectius marcats.

· Web Campionat