La marxa i els llançaments amb protagonisme internacional

369

Catalunya tenia un ull posat a dues competicions internacionals aquest cap de setmana. Una se celebrava a València, on la RFEA organitzava el Critèrium Internacional de marxa de relleus, la primera prova que havia de posar la llavor de cara a la prova que es disputarà als Jocs Olímpics de Paris. Allà hi van participar tres atletes de Catalunya amb la selecció RFEA. D’altra banda, a Leiria, dues catalanes competien a la Copa d’Europa de llançaments.

Comencem per aquesta darrera, on dues de les llançadores referència a casa nostra competien a la Copa d’Europa al municipi portuguès de Leiria. Laura Redondo i Daniela Fernàndez van participar a les proves del disc sub 23 i el martell absolut.

Daniela Fernàndez amb Sergio Peña. Foto FCA

D’entrada, la llançadora olesana va aconseguir un gran resultat. Daniela Fernàndez va ser capaç de ser 4a amb un llançament final de 52.34 m, fregant les medalles. L’atleta va tenir quatre llançaments vàlids, i la tercera es va apropar als 54 metres, fet que va deixar a Fernàndez sense la lluita per les medalles. Amb tot, parlem d’una quarta posició europea de 18 participants. Un excel·lent resultat.

El dia següent, Laura Redondo va competir a la prova del martell absolut, en una competició on ja havia pujat al podi una vegada. La llançadora de Gavà competia en la seva tercera prova de 2024, després de ser campiona de Catalunya i d’Espanya, i a Leiria va acabar 9a de la final B amb un millor llançament de 63.36 m.

Això pel que fa als llançaments. Però també teníem un ull posat a València, on es va celebrar el Critèrium Internacional de marxa de relleus, per decidir les parelles que anirien, d’entrada, al Campionat del món d’Antalya. Quatre atletes de Catalunya hi van participar. La primera parella, la formada pels dos ors estatals, Paul McGrath i Cristina Montesinos, va acabar en segona posició amb una marca de 2:57:33. Recordem que es recorrien 42 K dividits en dues tandes d’11 K pel noi i dues de 10 K per la noia.

L’atleta Paula Juàrez aconseguia la quarta posició fent parella amb l’atleta Albert Amezcua, amb un temps de 2:58:57. Mc Grath, amb un esplèndid final, va ser capaç d’acabar segon, doncs va marcar un darrer parcial de 43:01 i va lluitar fins al final la primera plaça. La maresmenca Raquel Gonzàlez acabava en cinquena posició global fent parella amb Diego García i una marca de 3:03:09.

Un dels moments del 10 K a València. Foto RFEA

També teníem una parella d’atletes de Catalunya participant amb els seus clubs. Ruben Liste i Laura Monje, ambdós sub 23, van acabar en 11a posició amb un temps de 3:36:59.

També es van celebrar la prova dels 10 K a València, amb clar protagonisme català. Sofia Santacreu feia un magnífic debut aconseguint la victòria i una marca de 45:25, nou registre personal, 10a marca mundial i 2a europea, encara en edat sub 20. L’atleta de la JA Sabadell va deixar enrere a les seves rivals, entre les que estava la tercera classificada, Beatriz Cantero, del Cornellà Atlètic, que es va penjar el bronze amb 48:53.

La 4a classificada va ser Georgina Ruiz, de l’AA Catalunya, amb una marca de 49:08, mentre que la cinquena també va ser catalana, Julia Suàrez, del CA Tarragona, amb un temps de 49:19.