La marxa i els llançaments tornen a tenir protagonisme

919

La Federació Catalana d’Atletisme juntament amb el Pratenc AA organitzen una edició del Campionat de Catalunya de marxa de promoció i màster 10 K a les pistes d’atletisme del Prat, en el marc del Gran Premi de Marxa Ciutat del Prat i memorial Moisès i Jordi Llopart.

Les categories sub 10 a sub 16 celebren el seu campionat de marxa que decidirà els campions i les campiones de Catalunya. D’aquesta manera, la competició començarà a les 10 h amb els 5 K del sub 16 femení i seguirà fins a les 12.05 h, on es donarà el tret de sortida a la prova dels 1.000 m del sub 10 masculí. A més a més també es donaran trofeus als primers clubs classificats.

200 atletes estan inscrits i inscrites per a les proves del diumenge. A la categoria sub 16 destaquen els noms de Biel Elvira, Marc Suàrez, Oriol López, Andrea Moreno, Laia Miralles i Núria Sañas.

A més a més, el mateix dia, se celebra, d’una banda, el Gran Premi de Marxa del Prat memorial Moisès i Jordi Llopart i de l’altre el campionat màster de 10 K. En el cas del primer, la prova masculina i femenina es farà conjunta i començarà a les 12.15 h, just quan acabi la promoció. Joaquim Rico, Kevin Cerro o Àlex Cemborain en categoria masculina i Sofia Santacreu, Georgina Ruiz i Alexia Palomero a la categoria femenina destaquen a la llista d’inscrits i inscrites.

Finalment, a la mateixa hora, es donarà el tret de sortida al campionat màster de 10 K, de les categories F35 i M35 a M70. 31 atletes estaran presents en les diverses categories, tot recordant que la setmana passada es va decidir els campions màster a la distància dels 5 K.

Deixant de banda la marxa, també cal tenir en compte els llançaments. Aquest cap de setmana es disputa fins a tres competicions de la disciplina. La primera que repassem és el Campionat de Catalunya màster de llançaments d’hivern, que s’ha de celebrar a El Prat demà en horari de matí. A les 8 h donarà inici amb la javelina F-M 60 i finalitzarà a les 14 h amb la prova del disc femení.

Atletes com Jose Maria Sanza, Arturo Arque. Andres David Romero, Xavier Sànchez, Kirian Pérez, Domingo Sànchez, Joan Bea o Marçal Cruz participaran del martell, la javelina i el disc masculí. D’altra banda, Beata Beltej, Maria José Descàrrega, Montserrat Paños, Maria Cristina Gargallo o Maria Paz Molero ho faran a la prova femenina.

D’altra banda, el mateix dissabte es disputarà la segona jornada del Critèrium de llançaments sub 16 a sub 20 a Vilanova i la Geltrú. La prova començarà a les 9 h amb el disc sub 16 i acabarà a la 13.30 h amb el disc sub 18-20 masculí.

Finalment, diumenge es disputa la cinquena jornada del Critèrium de llançaments d’hivern absolut i sub 23 a l’estadi Serrahima, a la zona central i annexa. La prova començarà a les 10 h amb el disc masculí i femení i posteriorment, a les 11.30 h i a la 13 h serà el torn de les javelines.  Atletes com Iker Vaqué, Tyrone Donarie, Daniel Ruiz, Jordi Pizarro, Jhon Louis Garcia, Juan Carlos de la Torre, Daniela Fernàndez, Ariadna Esteve, Maria Vega, Olga Morraja, Jenifer Nevado, Aina Ramos o Sandra Pizarro hi seran presents.