La Mitja de Terrassa i els 10 K Vilafranca van ser protagonistes

283

La Mitja Internacional de Terrassa va acollir fins a 2.600 atletes pels carrers de la cocapital egarenca, que va viure de nou una gran festa amb corredors i corredores arribats des de quinze països d’arreu del món. De fet, els kenyans han estat els protagonistes. Malgrat no haver pogut superar-se la fita de baixar de l’hora, sí que es va poder aconseguir un nou rècord en ambdues categories. La primera, aconseguida per Mike Boit, amb una marca d’1:02:28, seguit d’Albert Kangogo amb 1:03:03 i de Dickson Kiprop amb 1:05:35. El primer català, Xavi Tomasa, cinquè amb 1:09:42.

A la prova femenina, Nancy Chepleting, també de Kenya, va establir un nou rècord, d’1:10:35, seguida de Doris Jepkoech amb 1:16:01 i finalitzant amb Maria Ruíz, 1:23:40, sent la primera catalana i terrassenca.

Nancy Chepleting va guanyar la prova femenina. Foto Lluís Clotet

A la mateixa competició, s’ha organitzat una nova cursa de 5 K Santi Centelles. Aquesta prova, que es fa de manera simultània a l’altra, va comptar també amb la presència de diversos atletes destacats. De fet, el guanyador va ser el campió paralímpic Yassine Ouhdadi, aquest any vestint la samarreta de Puma, amb un temps de 14:56. Anás Bakhat va ser segon amb un temps de 14:58, mentre que el tercer va ser Víctor Centeno amb 15:59.

D’altra banda, a la prova femenina, victòria d’Elisabet Colomer amb 19:12, seguida d’Aina Siscart amb 19:35 i amb Montse Estany sent tercera i un temps de 20:13.

A Vilafranca del Penedès es va celebrar una nova edició dels 10 K Vilafranca, una prova que també reuneix un bon grapat de grans atletes. En concret, en aquesta edició, va reunir a 1.580 atletes i va tenir a noms molt destacats ocupant el podi.

A nivell masculí, Ilias Fifa es va proclamar campió amb una marca final de 29:29, gairebé a tocar va entrar Ibrahim Chakir, amb un temps de 29:32, deixant en tercer lloc a Artur Bossy, amb un temps de 29:52. Dmitrijs Serjogins, Pol Espinosa o Mourad Mounim també hi van participar. A la prova femenina, Meritxell Soler va ser la campiona amb una marca de 33:15. Soler venia de batre el cap de setmana passat el rècord de mitja marató. Cristina Silva va ser la segona classificada, amb una marca de 33:50, deixant en tercera posició a Míriam Ortiz, amb 35:23.

Això pel que fa a les tres proves importants del cap de setmana. No obstant, també hem de destacar la primera vegada que la cursa Agro-llobera de Palau d’Anglesola tenia un circuit homologat per la FCA. Això va permetre que molts atletes de nivell prenguessin la sortida de la prova. Precisament, els dos guanyadors son atletes destacats en les curses de cros o ruta de la FCA.

Ricard Pastó entrant a meta de la cursa Agro-Llobera

D’una banda, a la prova masculina, victòria de Ricard Pastó amb un temps de 30:56, seguit de Pere Bifet amb 33:10 i de Manel Mola amb 34:11. A la prova femenina, Núria Tilló, amb 36:53, va obtenir la victòria final, seguida d’Eva Ribalta amb 39:56 i de Susagna Rodríguez amb 40:44. Els dos ors son atletes de l’AA Xafatolls.

Finalment, a Sant Vicenç dels Horts, es va disputar una cursa de trail. Concretament, la Senders Can Costa de 18 K. Marc Martínez va ser l’atleta més ràpid en acabar la prova amb un temps d’1:25:07, seguit de Miguel Àngel Gonzàlez amb 1:31:06 i el tercer lloc d’Adrià Puig amb 1:32:43.

Mar Besas, amb 1:54:13, va ser la primera atleta, amb Gemma Herrera com a segona classificada amb 2:03:19 i el tercer lloc de Silvia Martínez amb 2:0319.