La Mitja Granollers i el CA Canovelles destaquen en cros i ruta

303

Granollers va acollir una nova edició de la Mitja Marató de Granollers, amb la presència d’uns 9.000 atletes participants. Aquesta 38a edició va portar diversos bons moments que tot just repassem, en un prova que va ser retransmesa com l’any anterior per La Xarxa+ i vam tenir la presència de molts i moltes atletes locals.

D’una banda, destacar que la victòria de la mitja marató a nivell masculí va ser per l’etíop Bekele Demoz, amb una marca d’1:00:34. L’atleta de Kenya, Kibet Gilbert, va ser segon amb un temps d’1:00:53, mentre que Aferdi Abderrahmane, del Marroc, va ser tercer amb 1:01:08. Els nous primers llocs se’ls van repartir aquests tres països. El primer atleta amb llicència catalana va ser el letó Dmitrijs Serjogins, 11è amb un temps d’1:05:43, seguit de Mourad Mounim, amb 1:07:41. Artur Bossy va ser 13è amb 1:08:09 i Carles Montllor 14è amb 1:08:58.

La prova femenina la va dominar l’etíop Mehari Hiwot, amb un temps d’1:08:07. Ayalew Tesgest va ser segona amb 1:09:43, mentre que Naga Asmarech tancava el podi i el triplet etíop amb 1:09:45. La primera atleta catalana va ser Cristina Silva, que va tancar la prova com a 5a general amb una marca d’1:14:36, seguida de Berta Cabanas amb un temps d’1:15:51.

A la prova del 10 K, Pol Espinosa es va endur la victòria amb un temps de 30:49, seguit de Jaume Gonzàlez amb 32:07 i de Bilal Ziadi amb 32:23. A la prova femenina, Maite Ríos va ser la guanyadora amb 38:31, seguida d’Anna Visa amb 39:36 i el tercer lloc de Nidia Zulma Borget amb 39:39.

A la prova de 5 K, el local Pol Fernàndez, del CA Granollers, va ser el guanyador amb 17:11, seguit de Pau Portet amb 17:20 i Miquel Pedrosa amb 17:30. Kitija Valtere va ser la guanyadora femenina amb 19:32, seguida d’Esther Cruz amb 19:56 i Natàlia Giménez amb 20:25.

D’altra banda, a l’Albufeira, es va celebrar la Copa d’Europa de cros per clubs, amb domini dels clubs estatals com ara el FACSA Playas o l’Atletismo Bilbao. Però a més, participava un club català a la prova. El CA Canovelles va obtenir una bona 14a posició a la prova sub 20, amb les atletes Lisseth Reyes, Yousra Laghmich, Ivana Rubio i Rut Herce. És la primera vegada que el CA Canovelles participava a la Copa d’Europa de clubs de cros.

De la resta de conjunts, Naima Aït Alibou va fer bronze absolut amb el Bilbao Atletismo a la prova femenina i Àlex Pintado va ser 7è general sub 20 i per tant va ajudar a l’or de la categoria del Playas de Castellón.