La Moritz Sant Antoni acull el Campionat català de 10 K

655

La Moritz Sant Antoni arriba a la seva edició 45 i aquest any serà també el Campionat de Catalunya 10 K amb la presència de 220 atletes federats i federades i un bon reguitzell de noms destacats. La cursa es disputarà a les 9.30 h i destacarà també la presència, en total, de més de 4.000 inscrits i inscrites.

La cursa tindrà un recorregut nou, amb sortida al carrer Floridablanca amb Comte Borrell i arribada a la confluència Floridablanca amb Calàbria. Els més de 200 atletes federats i federades optaran als podis absolut i màster de cada categoria. Anem a repassar la presència d’aquests atletes amb opcions de podi.

A la prova masculina, primer de tot, destaca la presència de l’atleta letó de La Sansi Dmitrijs Serjogins, que va venir a presentació de la cursa. A més, destaca la presència de Xavi Badia, de l’atletismo Bikila i guanyador de les tres últimes edicions del campionat català, Artur Bossy, guanyador de diverses proves de ruta a Barcelona, els atletes de la JA Berga Víctor Aguilera i Toni Baños, a més d’Ilias Fifa, Pol Espinosa i Mourad Mounim, que també seran noms destacats de la prova.

Samarretes commemoratives durant la presentació. Foto FCA

Però a banda d’ells, també els atletes màster opten a les seves categories i al podi absolut. Destaquem, per ordre, a Xavi Tomasa, Carles Montllor, Sebastián Veciana, Juan Carlos Galán i Ali Lachheb en M35, Carles Castillejo, Mohamed El Haddad, Abdelhamed El Harrak i Albert Caballero en M45, Óscar Cabeza i Marc Tort a M50, Sancho Ayala, David Serrés, Ferran de Torres i Jose Antonio Ramírez a M55, Pedro José Aranda, Francisco Díaz i Josep Maria Piqueras a M65, Antonio Polo a M70 i Josep Giménez a M75.

Pel que fa a la prova femenina, el Campionat Catalunya 10 K destacarà, a la prova absoluta, la presència de Laura Rodríguez, guanyadora del Campionat Catalunya 5 K, subcampiona del cros català a Mataró i de la Behobia Sant Sebastià, i juntament a ella trobarem a Mireia Guarner, campiona del Campionat de Catalunya de Mitja Marató o Sònia Sans.

Sortida 10 Km Sant Antoni – Foto JJ Vico

No obstant, a la categoria màster, trobem a dues atletes amb moltes possibilitats de podi absolut. A la F35, d’una banda, Cristina Silva, campiona de la Jean Bouin al novembre, i present en diversos podis en curses de Barcelona i de la FCA, de l’altra, Rebeca Suàrez, de la Sansi, que també ha recollit diverses medalles en els darrers mesos. A la prova F40 destaca Marta Mesalles, de l’Sport Canet, Natàlia Ramon, de l’Olímpic Farners, a la F45, Sara Beltran, Noelia Jiménez, a la F50 Marta Camps i Veronique Foulon a la F60.

El Campionat de Catalunya 10 K es va celebrar per primer cop l’any 1994. Xavi Badia, que participa en aquest edició, és l’únic atleta en aconseguir tres títols consecutius. No obstant, Roger Roca també l’ha guanyat tres vegades. En categoria femenina, així com a la masculina, trobem una atleta, Meritxell Soler, que ha aconseguit les tres darreres medalles d’or dels campionats. No obstant, Míriam Ortiz és l’atleta que més vegades ha obtingut la medalla d’or, amb cinc cops, i Meritxell Calduch, amb quatre.

· Web Cursa   · Atletes inscrits