La Pobla de Segur va acollir el Campionat de trail de promoció

802

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar a La Pobla de Segur el Campionat de Catalunya de Trail de Promoció, en el marc de la Foradada Trail, on els i les atletes de sub 12 a sub 20 van poder lluitar pels podis i les medalles a nivell català. Es va viure un gran ambient al municipi del Pallars Jussà, amb gran competència i atletes de molt de futur.

Cal destacar, primer de tot, els podis sub 20, on trobem atletes que ja han tingut papers destacats fins i tot a nivell estatal. A la prova masculina, l’atleta de la JA Berga, Jan Torrella, va obtenir l’or amb una marca de 34:05, mostrant-se com el gran dominador de la distància en aquesta categoria. El va seguir en Pere Menéndez, de la UA Terrassa, amb marca de 36:30. Pau Valdepeñas, del CE Penedès, va aconseguir el bronze amb un temps de 37:48.

D’altra banda, a la prova femenina, Yousra Laghmich va obtenir la victòria. L’atleta del CA Canovelles va completar el circuit amb un temps de 48:52. Lucía Martínez, del Cornellà Atlètic, va ser la segona en entrar a meta amb un temps de 49:15. Finalment, Vanessa Galera, de la JA Berga,  va completar el podi amb 56:28, mostrant el domini del club berguedà a la distància, amb un i una atleta per podi.

A la categoria sub 18, Joan Frago va obtenir l’or amb marca de 38:22. L’atleta del CE Penedès va ser el més ràpid, superant als seus companys i rivals, deixant en segona posició a Raul Arpal, de la JA Berga amb 39:21 i tercer a l’Íker Prados, del CA Canovelles, amb 39:54. A nivell femení, la local Clàudia Llesuy, del CAPS,  va obtenir l’or amb 48:40, seguida de Miriam Recasens amb 51:17 i deixant en tercer lloc a Carla Yanguas, també del CA Canovelles, amb 51:42.

També destaquem la categoria sub 16. Roc Bartoló va donar un nou títol a la JA Berga amb una marca de 18:18, completant així els 4.5 K de distància pels carrers del municipi. Sam Linares, del CE Penedès, va obtenir la plata amb 18:28, seguit de Marc Benavent, del CA Ascó, amb 20:00. D’altra banda, en categoria femenina, Rabab Ouzemmou va obtenir l’or. L’atleta del CA La Pobla de Segur va guanyar amb temps de 20:40. Cal destacar que Ouzemmou havia guanyat l’or als 3.000 de pista coberta a Sabadell el dia anterior. Maria Moreno, del CA Canovelles, amb 23:14 i Berta Boix, de la JA Berga, amb 23:29, van completar el podi.

Trail Costa Brava

D’altra banda, a Palamós, es va celebrar la tercera jornada de les Trail Running Series, amb el Trail Costa Brava, una de les proves destacades que es viuen anualment al Baix Empordà. La ciutat portuària va viure la prova dels 23 K amb molts atletes de nivell. A la categoria masculina, el berguedà Toni Banyos es va endur la victòria amb una marca d’1:33:20, seguit de Víctor Da Costa, de l’Olímpic Farners, amb un temps d’1:33:45, amb el tercer lloc de Josep Miret amb 1:33:47.

A la categoria femenina, Natàlia Gonzàlez es va endur el títol final amb una marca d’1:44:44. La plata va ser Ahlam Elkakdi, de la UA Terrassa, que continua liderant les TRS, amb un temps d’1:50:55. Finalment, en tercer lloc, Laia Montoya va obtenir el bronze amb 1:54:22. El Trail Cap de Creus serà la quarta parada de les TRS, el diumenge 21 de maig.