La província de Barcelona omple el Grup C

1205

El Grup C està ocupat de manera íntegra per clubs de la província de Barcelona. Així, dos clubs de la ciutat comtal, un del Maresme, dos del Vallès Oriental, un del Vallès Occidental, un del Baix Llobregat i un altre de l’Alt Penedès lluitaran per una primera jornada amb molta igualtat.

La competició es disputarà a Sant Celoni, a la capital del Baix Montseny. El CA Sant Celoni serà el club amfitrió i l’acompanyaran el CA Gavà, el CE Universitari, el CA Canaletes, CE Penedès, CA Montornès i CA Laietània. Serà en horari de tarda, igual que el Grup B.

D’entre tots, el CE Universitari és el club que, a priori, sembla tenir més opcions, tenint en compte que arriba després del descens del Grup B. No obstant, tindrà molts rivals de pes per optar a pujar. El club universitari arriba amb atletes com Albert Balada als 100 mll, Mathias Deldicque als 1.500 m, Joan de la Torre als 5.000 m, Roger Ribó a l’alçada, Maria del Mar Ferret als 100 tanques i Marina Zafrilla a la llargada, juntament amb d’altres atletes joves, formen un grup amb molt a dir.

També molt atents al CE Penedès. L’equip de Vilafranca és un assidu en campionats de clubs de disciplines com el trail o la ruta, però cada cop empenta més fort a la pista. De fet, porta diversos noms que, a nivell absolut o promoció, han estat destacats recentment. Destaquen atletes com Arnau Montaner als 1.500 m, Marc Pagès a l’alçada, Martí Fontanals al triple, Joan Velasco al martell, la velocista Jazmin Romeu als 100 mll, Carlota Tristant als 400 mll, Blanca Weber a la llargada i les especialistes en trail, Gisela Carrión i Maria Carner, a les proves de fons.

Maria Brullas

El tercer en discòrdia serà el CA Gavà. L’equip del Baix Llobregat va estar molts anys acabant a les portes de l’ascens al grup B i finalment fa dos anys ho va aconseguir, tot i que malauradament va tornar a baixar. Ara, amb un grup barreja de gent molt jove amb experiència, buscarà posar les coses difícils als dos millors equips. En el grup masculí destaquen el saltador d’alçada Joan Jiménez, el jove llançador de martell César Sànchez, l’atleta internacional expert en 400 mll Xavi Carrión, que competirà al 110 tanques o l’expert en combinades Pablo Verdeguer. En el grup femení, presència d’atletes amb més recorregut en campionats de clubs, com Natàlia Grau, Irene Rovira, Maria Brullas, Anna Jiménez, Esther Salvador i les joves Anna Doménech i Mònica Malevych.

També amb lluita per les posicions altes poden estar el CA Canaletes i l’amfitrió, el CA Sant Celoni. El club barceloní, en darrers anys al Grup A, vol tornar a la zona alta i ho farà amb una barreja de noms joves amb d’altres amb més experiència. Destaca, per sobre de tots, el velocista internacional Joan Martínez, que torna a competir després d’un parell d’anys fora del circuit. També destaquen atletes com Marta Méndez, medallista universitària espanyola a la perxa, Víctor Guerrero, en aquesta jornada al martell, Guillem Stephanides o Aina Urrutia.

El conjunt del Baix Montseny també arriba amb noms que han tingut presència destacada en el darrer any. Els velocistes Pol Casals, Aina Barri i Joan Anglada, Roc i Jan Jubany en proves de salts, Marçal Cruz al martell o la britànica Louise Brown als 1.500 m.

Finalment, parlarem dels tres darrers clubs. El CA Laietània va aconseguir la salvació l’any passat i del Grup D van pujar CA Castellar i CA Montornès, que buscaran assegurar la seva plaça. L’equip del maresme, amb un paper forma històric en noms dins de l’atletisme català, ha format un grup complet per mirar de mantenir-se. Atletes com les saltadores de perxa Arlet Sust i Alba Benito, Sergi Lladó als 1.500 m, David Vallès al triple, Mariona Múrcia als 100 mll i Andrea Martínez als 100 t miraran de sumar els punts necessaris.

El CA Castellar va sumar molts punts l’any passat i va acabar primer al Grup D. L’equip de Castellar del Vallès presenta un equip jove i amb peces veteranes puntuals, com ara Xavi Planas al 5.000 m. Lluís Toledo destaca a l’alçada, Paola Clermont als 1.500 m i Laia Ribera al pes, una de les destacades a nivell de promoció català.

CA Montornès

Finalment, el CA Montornès mirarà de lluitar per la salvació. L’equip del Vallès Oriental també va pujar l’any passat i porta noms reconeguts amb d’altres que surten des de la seva promoció i que han tingut marques destacades a Pista Coberta. Abdou Rakhim Diop i Carla Gallardo als 100 mll, Elias Resina als 5.000 m, Pau Caparrós al triple i sobretot la presència d’Ariadna Domínguez al pes, en presència en campionats absoluts i podis.

· Reglament   · Grups/Organitzadors

· Atletes inscrits