La ruta té moltes cites aquest cap de setmana

514

Quatre proves de ruta posen el focus a Catalunya aquest cap de setmana dins de la disciplina. Granollers, Manresa, Cornellà del Llobregat i Barcelona acolliran diverses proves de distàncies diferents i amb centenars d’atletes.

Presentació El Tast

La primera en arribar serà el Tast de la Mitja. El dissabte, a les 10.30 h, l’Associació Esportiva La Mitja, que organitzen la famosa Mitja de Granollers, celebren una nova edició del Tast de la Mitja, una prova amb un circuit de 10 K amb desnivell, amb sortida des del Passeig de La Garriga, a les 10.30 h, i arribada als Passeig de la Ribera, a Canovelles. La prova circularà entre aquests dos municipis i passarà, també, per Les Franqueses del Vallès.

Segons els organitzadors, seran gairebé uns 2.000 participants a la prova, doblant el nombre de la temporada anterior. A la prova hi participaran atletes de molt de renom, com ara Mohamed El Ghazouany i Ilias Fifa a la categoria masculina i Laura Rodríguez, Douae Ouboukir, Eva Martos i Cristina Silva a la femenina.

· Web Granollers

Diumenge serà el torn per les restants proves de ruta. Al Baix Llobregat trobem la 42a cursa popular de Cornellà, coneguda com La de Deu, una prova de 10 K dins del municipi cornellanenc, organitzada pel Cornellà Atlètic. La sortida i arribada serà a les pistes d’atletisme del municipi. Aquesta temporada s’inclou també la prova de 5 K.

La sortida es donarà a les 9.15 h del matí, amb curses de distàncies més curtes de promoció a mig matí, des de sub 16 a sub 8.

· Web Cornellà

Una de les més importants del cap de setmana serà la 18à edició dels 5 K i 10 K urbans de Manresa. El Club Atlètic Manresa és el principal organitzador d’una prova que acostuma a aplegar un bon grapat d’atletes. Aquest any s’espera arribar als 600 participants.

Cartell Manresa

La cursa se celebrarà a les 10 h del diumenge amb una sortida simultània de 10 K i 5 K en un circuit homologat pels carrers de la capital bagenca. A més a més, a les 9.30 h es farà la sortida de la cursa de promoció, d’uns 1.000 metres. D’entre els atletes destacats hi participaran, en categoria masculina, Abel Casalí, Guillem Montiel, Aleix Sellarés o Jordi Roy.

El circuit serà el següent. S’arrenca de davant del Casino, es va cap al carrer Guimerà i muralla per tornar a agafar el passeig i anar fins a dalt de tot. Després, carretera de Vic, plaça Prat de la Riba i tot recte pel carrer Sallent fins a envoltar l’ermita del Guix. Tornada per seguir per tota la carretera de Vic fins a les muralles, passeig del Riu i zona del Congost. Tornada pel pont nou, carretera de Cardona i entrada al passeig, gir a la plaça Espanya i meta.

· Web Manresa

Milla Sagrada Familia

Després de tres anys sense fer-se, arriba una nova edició de la milla Sagrada Família, una prova clàssica dins de les curses de ruta a Barcelona, on els atletes de promoció tindran molt de protagonisme. El circuit serà íntegre pel carrer Mallorca, a tocar de la basílica de la Sagrada Família.

A les 9 h del matí començarà la competició amb la sortida dels màster masculins i femenins. A les 10.30 h serà la prova absoluta femenina i a les 10.45 h la prova absoluta masculina. La darrera sortida serà a les 12.50 h amb la sortida familiar.

· Web Barcelona