La temporada de cros fa una parada a Mollerussa

620

La Federació Catalana d’Atletisme organitza la cinquena prova del GP català de cros en el marc del Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré, que reunirà a la gran majoria d’atletes que lluiten per aconseguir el títol quan falten només dues jornades per acabar. Mollerussa no serà l’única parada de cros. Cardedeu celebra la 6a edició del seu cros, i ho farà durant la matinal de dissabte.

A Mollerussa viurem la cinquena jornada del GP català de cros. Serà la penúltima, doncs la darrera la viurem al desembre a Castellar del Vallès. A la capital del Pla d’Urgell s’aproparan molts i moltes de les atletes que lluiten frec a frec per conquerir el títol de cada categoria. A les 9.15 h començarà el cros amb la prova sub 12 masculina i s’allargarà fins a la 13.35 h amb les categories inferiors a sub 8. Els plats forts seran a les 11.15 h la cursa sènior femenina i a les 12.35 h la cursa sènior masculina.

Cursa femenina Cros Mollerussa – Foto Eduardo Fernández

A la prova sènior masculina, Xavi Badia va camí del títol del GP català de cros, competint a casa seva per buscar una nova victòria. També estarà present Víctor Centeno, ara mateix tercer classificat. Miqui Riera, del CA Vic, està a la cursa sènior i lluitarà també per la classificació sub 23 del 2003.

D’altra banda, a les proves femenines, la cursa sènior estarà liderada per l’andorrana Xènia Moruelo i per l’atleta del Cornellà Andrea Bernal, en categoria sub 23 d’últim any. D’altra banda, interessant cursa sub 23, amb la presència d’Andrea Alemany, Julia Solé i Laura Torres, que busquen el títol 2003.

Gonçalo Jose Sousa – Foto Albert raga. Avancam

Pel que fa als sub 20, Oriol Jové, de l’AA Xafatolls, serà un dels atletes referents, juntament a Gonçalo José Sousa, líder sub 20 2005. A la prova femenina, Judit Navarro i Lucia Mayolas voldran col·locar-se a la part capdavantera de la classificació de 2004, mentre que de l’any 2005 destaquen Nora Massanas i Bemnet Vidal.

A la prova sub 18, Mohamed Mouacha lidera la prova 2006 del GP català i estarà present a Mollerussa. També hi seran Biel Morancho i Cesc Parramona. Del 2007, Bakr El Asri i Albert Bartolí lluitaran per sumar punts importants en una classificació frec a frec. A la prova femenina, Marwa El Khouya, segona a Sòria, serà la gran referència. Del 2007 destaquen Carla Ferrara, Estel Jordan i Emma Taggi.

Cursa Sub 18 Cros Mollerussa – Foto Organització

Finalment, destacar les proves sub 16, amb a presència de Pere Mas i Amin Ezzitouni, que lideren la taula del GP català i venen de pujar al podi al cros de Sòria. També hi serà Adrià Boyano i Bernat Gironés. A la prova femenina, del 2008 destaquen Amira Bemmerzouk, Elsa Carnero i Anna Granell, mentre que del 2009 tindrem a Rabab Ouzemmou buscant una nova victòria.

· Web Mollerussa

Cartell Cros Cardedeu

D’altra banda, dissabte viurem una nova edició del cros de Cardedeu, que enguany serà la sisena, una prova organitzada pels Corrigaires, el Col·lectiu d’Atletes de Cardedeu. A les 9.30 h es disputarà la prova OPEN, que donarà inici també al cros. Les proves s’allargaran fins a les 12.20 h, on correran els minis.

La prova es disputarà al Parc Pompeu Fabra del municipi de Cardedeu. Allà hi trobem  tres circuits, un de 400 m, un altre de 600 m i un de 1.000 m. Dins de les curses de categories, cal destacar que tindran els atletes de categoria mini i sub 8 fins a sub 16.

Finalment, fem un apunt per parlar del Cros Internacional de la Constitución, a la localitat madrilenya d’Alcobendas. Aquesta prova és classificatòria per l’Europeu de cros i per tant, diversos atletes de nivell hi participaran. A la 13.15 h del diumenge es disputarà la prova elit femenina, mentre que a la 13.50 h serà l’elit masculina.

· Web Cardedeu