L’Andorra Atletisme colpeja primer a la Final C

512

Primera jornada acabada a la Final C del Campionat de Catalunya de clubs, amb l’Andorra Atletisme dominant a la pista del Prat del Llobregat, i el CA Canaletes en segona posició. Vuit equips es van enfrontar en la inauguració de la temporada d’aire lliure de la FCA.

L’equip del Principat avantatge als seus rivals amb 420, 5 punts, per 363 del CA Canaletes i 362 del CA Vic. CA Montornès, GEiEG i Pratenc els segueixen amb més de 300 punts, mentre que tanquen la classificació CA Castellar i CA Laietània.

Les pistes del Sagnier van rebre una bona munió d’atletes, en una pista vestida de manera excel·lent pels voluntaris i voluntàries del Pratenc AA, així com de tot l’staff del club. L’ambient a les grades va ser genial, sobretot en les proves decisives i els finals de les curses a l’anella.

L’Andorra va dominar la competició amb sis victòries, la de Pol Leal als 200 mll amb 22.10, de Carles Gómez als 800 m amb 1:57:02, del 4×400 m masculí amb 3:26:93, d’Alba Viñals amb 1:04:21, de Noa Godoy a l’alçada mb 1.53 m i del 4×400 femení amb 4:06:18. A més, diversos segons llocs que van acabar d’arrodonir la jornada, com de Danel Herrero als 200 mll, Pau Blasi als 400 tanques, Francesc Carmona als 3.000 obstacles, Miquel Vílchez a la perxa, Carlota Màlaga als 200 mll, Aina Cinca als 800 m, Aroa Carballo als 400 tanques i Xènia Moruelo als 3.000 obstacles.

Lidier Gilberto Monge als 400 tanques. Foto Carles Baldellou

El CA Canaletes, d’altra banda, també va sumar moltes posicions capdavanteres. Va mantenir un frec a frec amb el CA Vic que finalment el va deixar segon. Amb quatre victòries, la de Lidier Gilberto Monge als 400 tanques amb 56.51, Ignacio Aoiz Pérez a la perxa amb 4.40 m, de Víctor Guerrero a la llargada amb 6.81 m i de Carla Garcia als 5.000 marxa. Amb els segons i els tercers llocs, l’equip barceloní va mantenir el segon lloc.

L’equip osonenc, de la seva banda, també va lluitar el segon lloc fins al final. El quadra vermell i blanc va aconseguir dues victòries, la d’Irene Montoliu als 800 m amb 2:19:00 i d’Emma Garcia als 3.000 obstacles, però van sumar diversos tercers llocs, que li van donar aquesta tercera posició final momentània.

L’Aaron Ramírez guanyador de la javelina. Foto Carles Baldellou

El CA Montornès se situa quart de forma provisional després d’aquesta primera jornada. L’equip vallenc, que va lluitar l’ascens la temporada anterior fins al final, manté la línia i supera als rivals més directes, com GEiEG i Pratenc, just per darrere. El CAM va aconseguir la victòria d’Aaron Ramírez a la javelina amb 54.28 m, Izan Ramírez als 5.000 marxa amb 25:14:03 i de Núria Gurri al martell amb 43.82 m. A més, va sumar el segon lloc de Sergio Pérez als 800 m amb 1:57:03.

Marta López guanyadora dels 200 mll femenins. Foto Carles Baldellou

D’altra banda, el GEiEG suma 324 punts, dos menys que el CA Montornès. Els i les gironines va tenir també cinc primers llocs, i van competir totes les proves, en part gràcies al seu grup de combinades. Ismail Atriki va sumar una victòria esperable als 3.000 obstacles amb 9:23:18, Marc Julià va fer el mateix al pes amb 12.94 m, així com el 4×100 mixte, amb 46.53, o Marta López, que a banda de formar part del relleu, sumava els 16 punts als 200 mll amb 25.42. La darrera victòria va ser d’Elia Rius al triple amb 10.81 m. L’equip sumava també dos segons llocs.

Berta López al llançament de martell. Foto Carles Baldellou

L’equip amfitrió, el Pratenc AA, es va quedar en sisena posició. El conjunt del Baix

Llobregat també va competir totes les proves i ho va fer amb bona nota, sobretot amb el grup d’atletes joves. Va ser una màster, però, l’única victòria. Gemma Cassi, sempre present a les lligues quan és necessari, va guanyar al disc amb 31.93 m. A més, dos segons llocs, de Berta López al martell i Pol Godoy als 5.000 marxa.

Finalment, les dues últimes posicions les van ocupar el CA Castellar i el CA Laietània. L’equip del CAC va aconseguir tres quarts llocs i un cinquè, i els millors resultats va ser del relleu 4×400 m masculí i de Laia Ribera al disc, amb dos tercers llocs. L’equip del Maresme, de la seva banda, va tancar la classificació amb el segon lloc de Martí Varela al pes i el tercer de la saltadora de perxa Arlet Sust a la prova dels 200 mll.

En dues setmanes es decidirà la Final C d’aquest Campionat de Catalunya de clubs i ho farà a Mataró, amb el CA Laietània d’organitzador.

• Les fotografies adjuntades en aquesta crònica que pertanyen a fotògrafs i fotògrafes mencionades tenen copyright i tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció, còpia o exhibició d’elles sense el permís pertinent de l’autor.