Les Sant Silvestre tanquen l’any atlètic a Catalunya

353

Catalunya tancarà l’any atlètic amb les tradicionals curses de Sant Silvestre. Dins del calendari FCA en trobem tres. La més multitudinària del país, la cursa dels Nassos que es disputa a Barcelona, la RACC Sant Silvestre de Badalona i la Sant Silvestre de Berga, que enguany arriben les dues a la 24a edició.

La Cursa dels Nassos és una de les clàssiques de Barcelona. Potser la podríem posar al sac de la Zurich Marató de Barcelona, la cursa dels Bombers, la Jean Bouin i les més importants a nivell de barri, com la Moritz Sant Antoni o la cursa de Sant Andreu. Unes 10.000 persones es reuniran al districte de Sant Martí per tancar l’any amb una cursa de 10 K i els escollits i escollides en una de 5 K.

Cursa dels Nassos

Comencem per la prova internacional. A les 16 h es donarà la sortida als 5 K amb un bon grapat de grans atletes que voldran tancar l’any de la millor forma possible. D’entrada, a la prova femenina, destaquem noms locals com els d’Esther Guerrero, Laura Rodríguez, Èlia Saura, Marina Guerrero, Rebeca Suàrez, Ona Alonso i Marina Freixa. A més, presència internacional amb l’etíop Ejgayehu Taye, l’ugandesa Joy Cheptoyek, la danesa Karen Ehrenreich, la valenciana Carla Masip i les andorranes Ariadna Fenés i Aina Cinca.

A més, la prova masculina tindrà la presència dels locals Abdessamad Oukhelfen, Illias Fifa, Yassine Ouhdadi, campió paralímpic, a banda dels joves Albert Bartolí, Albert Alsina, Aleix Vives, Gonçalo José Sousa i Pol Seriñana. A nivell internacional, destacarà la presència de Mathew Kipkoech, el polonès Sebastian Nowicki, el letó resident a Catalunya Dmitrijs Serjogins i els francesos Djilali Bedrani, Bastien Augusto, Mael Gouyette i Donovan Christien.

D’altra banda, la prova 10 K començarà a les 17.15 h i ha esgotat ja els 10.000 dorsals disponibles, fet que va provocar que l’organització oferís 1.000 dorsals extres més. De les 11 h a les 19 h d’avui i demà es podrà recollir el dorsal a l’escola Grèvol, just al costat de la sortida.

· Web Barcelona

D’altra banda, la Sant Silvestre RACC de Badalona arriba a la 24a edició i aquesta serà la 4a a nivell consecutiu que es disputa a Badalona. Organitzada pel Club Atlètic Barcelonès i Zopa Vip Events, tindrà la participació de 1.782 inscrits i inscrites de 18 països diferents, amb un 40% de dones. A més a més, també augmenta la xifra de la cursa Kids, amb 320 nens i nenes i amb un 42% de corredors i corredores de Badalona.

Sant Silvestre de Badalona – Foto JJ Vico

D’entre els atletes destacats i destacades que hi participaran hi seran Víctor Blasi, campió català de cros curt, Khalid Oughzif, Mouad Mbarki, Jordi Garcia i a nivell femení Douae Ouboukir i Paula Blasi.

La cursa es disputarà al matí del 31 de desembre, amb sortida a les 9 h el 5 K, 9.45 h els 10 K i la cursa Kids a les 11.15 h. La sortida i arribada serà al mateix lloc, a la Rambla de Badalona. Els de 10 K donaran dues voltes pel circuit, que passarà per la zona marítima de la ciutat, i destaquen el carrer de Santa Madrona, el d’Iris, la Riera Canyadó o l’Avinguda de Martí i Pujol.

Any rere any, aquesta cursa es converteix en una festa popular i esportiva caracteritzada per les disfresses i l’ambient nadalenc. Per potenciar aquest caràcter lúdic festiu, l’organització premiarà la millor disfressa, tant en categoria individual com per equips.

· Web Badalona

Cartell Berga

Finalment, la 24a Sant Silvestre de Berga és la tercera cursa del tipus dins del calendari FCA i l’única fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. Unes 700 persones correran pel centre de la capital del Berguedà en un recorregut homologat per la FCA. La cursa, de 5 K, tindrà inici al passeig de la Indústria i recorrerà diversos punts importants del municipi.

El JA Berga és l’organitzador de la Sant Silvestre berguedana, amb inici a les 18 h de la tarda. Abans, tindrem les proves dels minis, que començaran a les 16 h. Els atletes de la comarca seran els destacats, sent Toni Baños i Clàudia Sabata els esglaons més alts del podi de la temporada passada.

· Web Berga

Podi masculí Sant Silvestre del Masnou – Foto FCA

Recordem que el 26 de desembre es va disputar la 44a edició de la Sant Silvestre del Masnou, amb més de 2.200 participants, i les victòries de Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva.

· Resultats