L’Escala acull el Campionat de Catalunya de marató

539

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest proper diumenge 30 d’abril una nova edició del Campionat de Catalunya de marató, enguany al municipi gironí de l’Escala, en el marc de l’emblemàtica Marató d’Empúries, que arriba tot just a la 18a edició. La sortida i l’arribada seran a l’interior del MAC, el Museu d’Arqueologia d’Empúries, al municipi empordanenc.

Un dels aspectes més importants d’aquesta seu és, sens dubte, els històrics paisatges per on circularà la marató, doncs es farà en l’entorn d’Empúries, l’històric jaciment on es troba el poblat grec d’Emporion, ple de riquesa cultural i arqueològica. La sortida es donarà a les 8.30 h, però cal tenir en compte que aquesta 18a edició també engloba la prova de mitja marató, la de 10 K, amb sortida a les 8.40 h, i les proves que se celebraran dissabte tarda, com els 5 K o les curses infantils.

Ens centrem amb la prova de marató, que serà aquest any el Campionat de Catalunya de la distància. 19 atletes lluitaran per les posicions de podi a l’Escala. Cal destacar, d’entrada, que la gran majoria d’ells formen part de la categoria màster. En la llista d’inscrits figuren noms destacats com els de Xavi Tomasa, de l’Ironwill Solideo, que l’hem vist recentment en proves de trail, o també Carles Montllor, un dels grans favorits, el català més ràpid a la darrera marató de Barcelona.

A banda d’ells dos, destacar que equips com el CA Palafrugell i la CA La Sansi porten dos atletes cadascú, Joan Bayé i Joan Pedraza per l’equip del Baix Empordà i Jose Luís Cruz i Antoni Baltar per l’equip de Lloret de Mar. Dins de la cursa també es determinaran els podis de cada categoria màster.

Pel que fa a la prova femenina, quatre atletes buscaran guanyar la marató d’Empúries. Rebeca Suàrez surt com una de les favorites, i l’acompanyaran Ester Navarro, Carmen Martín i Montserrat Garceso.

Malgrat no ser un circuit ràpid, els i les participants podran gaudir de l’atractiu del paisatge, a través dels nuclis urbans de l’Escala i Sant Martí d’Empúries. Entre totes les proves s’esperen un miler de corredors i corredores. La marató d’Empúries celebra 20 anys.

· Web organització   · Atletes inscrits