L’Espunyola acull el català de cros de relleus mixtos

723

La Federació Catalana d’Atletisme organitza a L’Espunyola el Campionat de Catalunya de relleus mixtos de cros, en el marc del cros del Berguedà. Uns 550 atletes de 150 equips diferents i d’una cinquantena de clubs participaran en totes les categories per buscar el títol de campions i campiones.

La competició es disputarà diumenge i començarà a les 11 h amb la cursa sub 20. La prova absoluta es disputarà a la 13.30 h i comptarà amb la presència de 15 equips de 13 entitats diferents. Serà el punt i final a una matinal de molt de cros, on també es disputarà el cros del Berguedà, des de les 9.20 h i fins a les 10.40 h, darrera cursa de la prova.

Pel que fa al Campionat de relleus, cal destacar a diversos equips d’entre els participants. Per començar, l’actual campió, l’Agrupació Atlètica de Catalunya, que arriba a la cita amb Marina Freixa, Pelayo Garcia, Loida Reyes i Aleix Serra. També hi participarà l’equip bronze la temporada passada, el JA Sabadell, amb Karim Baami, Miquel Borrás, Laia Cuervo i Berta Teruel.

No obstant, hem de destacar altres equips. El JA Berga, club local, arriba amb dos equips, el més destacat el format per Toni Baños, Sara Roca, Núria Cascante i Gonçalo José Sousa. A més, equip destacat de L’Hospitalet Atletisme, amb Aina Cinca, Álvaro López, Júlia Lillo i Xabi Bastarrica. El CE Penedès amb Arnau Montaner, Gisela Carrión, Neus Gutiérrez i Joan Sella o l’Aldahra Lleida, amb Meritxell Raimundo, Youssef Baidder, Abdelhamid Oubari i Maria Benito també tindran un paper destacat.

A la prova sub 18 també destaquem alguns equips, com ara el mateix Aldahra Lleida, amb Marwa El Khouya, Carla Ferrara, M’hamed Mouacha i Cesc Parramona. El CA Canovelles amb Núria Escudero i Carla Yanguas i Lluc Casal i Martí Ruiz com a atletes masculins. O finalment el JA Berga, amb atletes com Aina Civil, Berta Rota, Aleix Garcia i Arnau Pujols.

A la prova sub 16 trobem un equip que apareix com un dels rivals a batre, com és el AA Xafatolls, amb tres atletes que venen de guanyar medalles al Federacions sub 16 la passada setmana, Maria March, Pere Mas, Axel Zarranz i acompanyats per Carlota Niubó. També destaca el FC Barcelona, amb Carlota Bartolí, Arhane Garuz, Bernat Gironés i Eloy Noguera. L’Aldahra Lleida, l’UA Terrassa o el Cornellà Atlètic, que presenta tres equips, també tindran molt a dir en la cursa de 4×1000. A la categoria sub 14 seran 40 els equips presents a la cursa, a la sub 12 seran 26, i finalment, a la categoria sub 10, trobem 23 equips.

Presentació Cros – Foto: FCA

El cros se celebra a la localitat de l’Espunyola, al Berguedà. Durant la setmana vam viure la presentació amb la presidenta de la Federació Catalana Atletisme, Mercè Rosich, l’alcalde del municipi, Albert Altarriba, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, i el director esportiu del JA Berga, Alfons López. Els i les assistents van poder comprovar el terreny on es disputarà el campionat de cros de relleus mixtos, en un espai molt ampli a la part nord del poble, a tocar de l’Ajuntament.

Podreu seguir les evolucions a través de les xarxes socials de la Federació Catalana Atletisme, amb desplegament per fer seguiment de les arribades i els millors moments.

· Reglament   · Clubs inscrits