Lleida acull el Campionat català màster de clubs

1012

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest proper diumenge una nova edició del Campionat de Catalunya de clubs màster a les pistes d’atletisme de Les Basses, a Lleida. 21 equips de 13 clubs diferents competiran a la categoria masculina i la femenina per buscar pujar al podi. Clubs com el CA Nou Barris, el CA Tarragona, el Barcelona Atletisme,  l’Avinent Manresa, el Pratenc AA o la JA Sabadell són clàssics ja d’aquestes competicions, a l’aire lliure i a la pista coberta, i presenten equips potents per lluitar pel podi.

La competició començarà a les 10 h amb els 5.000 marxa, triple, alçada, perxa i disc de categoria masculina, i acabarà a la 13.50 h amb la prova del 4×400 m masculí. D’entrada, repassem aquesta categoria, amb 12 equips immersos per buscar els tres primers llocs del podi. La temporada passada, CA Nou Barris, Barcelona Atletisme i Pratenc AA van ser els equips que van aconseguir medalla en aquest ordre.

A les proves de velocitat destaquem la presència de Xavi Berenguel a l’UCA i Eduardo Montejano al Cornellà Atlètic a la prova dels 100 mll, Francesc Bonfill, del Pratenc AA,  a la prova dels 200 mll i Juan Carlos Herrera, del CA Tarragona, a la prova dels 400 mll. Cal tenir en compte les figures de Ricard Rof, Albert Pedrero o Josep Maria Puig, sent dels més veterans i amb més opcions de puntuar.

Al mig fons i fons, com sempre, bona garantia de tenir un alt nivell. Atletes com Abdeslam Louah o Alfred Redrado als 1.500 m, Miguel Àngel Balagué als 800 m o Mourad El Bannouri i Sancho Ayala als 3.000 m, amb Jordi March i Robert Metcalf com els atletes més veterans. A les tanques baixes, Javier Segovia, de L’UCA, el mateix Abdeslam Louah, del Cornellà Atlètic o Ignasi Buyreu, del Pratenc AA, seran noms amb molt a dir.

Foto: Pedro Caballero

A les proves de salts, el mateix Javier Segovia o Jordi Bedmar a la llargada, Kirian Pérez a l’alçada, Carlos Teruel a la perxa i al triple o Juan Carlos Herrera al triple, també són noms molt reconeguts, amb Salvador Marangues, de la JA Sabadell, Eusebi Manen, del CE Universitari o Pedro Martínez, del CA Nou Barris, com a atletes veterans que sumaran molts punts. Als 5.000 marxa, Sergio Ezquerro del Pratenc AA, Luís Abadías del CA Nou Barris i Juan Carlos Mena, del Barcelona At, seran tres dels favorits.

Finalment, destacar molta presència d’atleta destacat a les proves de llançaments. Sebastian Berengui al pes i disc, Jean Paul Saussus al pes, Ricard Rof i Carlos Antúnez a la javelina i Kirian Pérez i Jose Manuel Mateos al disc seran alguns dels noms destacats.

Pel que fa a la categoria femenina, seran nou clubs els que hi participaran a la final. L’any passat, Avinent Manresa, Barcelona Atletisme i Pratenc AA van pujar al podi amb aquest ordre, i aquest any tornen a tenir opcions reals de poder ser-hi.

Foto: Pedro Caballero

Així, a les proves de velocitat, destaca la presència de Betània Duarte, del Lluïsos de Mataró i Yvette Marie Henry, del Pratenc AA, al 100 mll i al 200 mll,  Pat Vidal, del CA Granollers als 100 mll, Eulàlia Torrescasana, de l’Avinent Manresa, als 200 mll, i un autèntic duel d’atletes de nivell als 400 mll, amb Mireia Gorju, Maite Marzo i Adhara Barril.

Al mig fons i al fons, destaca la presència de Marta Camps, del Barcelona Atletisme, a les proves de 800 m i 1.500 m, a més, Maria Teresa Gargallo als 1.500 m i als 3.000 m i Nancy Nena Quispe i Sara Beltran als 3.000 m.

A les proves de salts, Lluïsa Casanovas serà una de les rivals a batre, per veterania i experiència, a la prova de l’alçada, amb Pat Vidal i Gemma Solé acompanyant-la. A la llargada, Lis Majó o Marisa Pradillo. I als llançaments, atletes com Lourdes Rossinyol al pes i Montserrat Paños al pes i a la javelina.

· Reglament  · Clubs classificats   · Atletes inscrits