Lleida acull el Campionat de Catalunya clubs sub 20

856

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de clubs sub 20 a les pistes de Les Basses, a Lleida, un dels darrers campionats de Catalunya que queden en aquest aire lliure, a banda de l’absolut. 15 equips, repartits en nou a la categoria masculina i sis a la femenina, competiran durant tot el matí per buscar pujar als dos podis.

La competició començarà a les 9 h del matí amb el martell masculí i acabarà a les 14.30 h amb el relleu 4×400 m. El menú és molt intens, doncs en quatre hores es disputarà absolutament tot, doncs de 9 h a 10 h només tindrem el martell. Dit això, diversos equips tenen opcions clares de pujar al podi i tancar la temporada a Catalunya amb un molt bon sabor de boca.

A la prova femenina, set equips es disputaran el podi. L’equip local, l’Aldahra Lleida, el CA Granollers, el CA Igualada, CA Tarragona, Cornellà Atlètic i Colomenca. Tots tenen les seves opcions, tot i que l’Aldahra Lleida i el Cornellà Atlètic semblen partir amb avantatge pels noms que presenten.

En els 100 mll, veurem atletes com Meritxell Hernàndez, Neus Núñez o Mar Buchaca, que es disputaran el màxim de punts. En els 200 mll, novament Buchaca, juntament amb Clàudia Martínez, tindran molt a dir. L’equip lleidatà presenta en gairebé totes les disciplines un nivell força alt, amb la presència, al mig fons, de Marwa El Khouya a la prova dels 1.500 m. Als 100 tanques, la cornellanenca Anna Tuñón i l’atleta de l’Aldahra Lleida Judit Alemany seran les més destacades, amb Gisel·la Gallach, del Cornellà, als 400 tanques.

També destaquen la presència de Meritxell Pastrana als 3.000 obstacles, Núria Foix a l’alçada, Paula Niubó a la llargada, Mar Planas al triple salt, i en els llançaments, on trobem, al pes, Mònica Vallès, Ingrid Valcarcel i la mateixa Núria Foix, que donaran molt de joc. Al disc, la més destacada serà Maria Vallès, al martell Elena Sanz, i a la javelina, de nou, Ingrid Valcarcel, rècord català de la categoria, i Anna Tuñón, campiona sub 20. Al 5.000 marxa, Erika Duro serà la més destacada.

A la categoria masculina hi competiran nou equips. CA Igualada, Cornellà Atlètic, L’Hospitalet Atletisme, CA Granollers, Aldahra Lleida, CA Tarragona, UA Terrassa, Colomenca i Pratenc AA s’enfrontaran per buscar la victòria, amb L’Hospitalet, Cornellà, Lleida i Igualada amb opcions més clares.

D’entrada, a la velocitat, destaquem la presència del bronze català sub 18, Unai Yuste, amb Pau Subirats i Pol Leal plantant cara. En els 200 mll, Emmanuel Yebhoah i Aleix Fuchs seran els més destacats, als 400 mll destaca la presència d’Enrique Pereiras i l’atleta de combinades Guillem Font. Als 800 m, Mathios Fernàndez, del CA Igualada, serà un dels destacats, mentre que als 1.500 m, Aniol Clavell, del CA Granollers, té moltes opcions de victòria.

Al 110 tanques, Jordi Sànchez, actual campió sub 20, parteix amb avantatge, Marx Cassidy i Eric Uviña tindran molt a dir als 400 tanques, a l’alçada, el també atleta de L’Hospitalet Atletisme, Aketza Sumell, arriba amb la millor marca, a la perxa, molt en compte amb Víctor León, també líder dels participants. A la llargada, l’atleta de combinades terrassenc, Adrian Priego, tindrà les opcions més clares, mentre que el triple, atletes com Amine Ettalydy partiran amb un lleuger avantatge.

Al pes, molta rivalitat, amb el mateix Jordi Sànchez, el campió sub 20 Ismael Romero o Guim Morcillo, expert en javelina. Al disc i al martell, Eloi Jané, de l’UCA, sembla l’atleta amb més opcions de vèncer, mentre que a la javelina, el mateix Morcillo també està apuntat i és mostra com el rival a batre. Ruben Liste i Lluc Serrat semblen els atletes més avantatjats als 5.000 marxa.

Lleida, doncs, viurà una darrera festa de l’atletisme català de categories inferiors. Després d’això, només quedaran controls absoluts i el Campionat absolut a l’Hospitalet, com a colofó final de la temporada a Catalunya, uns intensos quatre mesos d’atletisme a l’aire lliure on hem descobert molts i moltes atletes que donaran a parlar en el futur.

· Reglament   · Clubs classificats   · Atletes inscrits