Lleida i Cornellà tanquen la participació a 1a divisió

660

Cornellà Atlètic i Aldahra Lleida van participar a les finals de 1a Divisió de la Liga Joma i Liga Iberdrola de la RFEA. Madrid, Valladolid i Durango van ser les tres seus on vam poder veure les evolucions dels tres equips catalans que hi participaven. Al final, només un va aconseguir l’objectiu, el Lleida masculí, doncs el femení va perdre la categoria i el Cornellà femení no va aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor.

D’una banda, l’equip del Baix Llobregat va competir a la final pel títol i l’ascens de 1a Divisió a l’estadi Vallehermoso de Madrid. Portaven una bona renda, després de guanyar les dues primeres jornades. No obstant, i malgrat fer una bona final, dos equips, com l’Atletismo Alcorcón i el Tenerife CajaCanarias, van ser superiors, i l’equip del Cornellà va acabar en tercer lloc.

El Cornellà Atlètic va acabar la final empatat a 89 punts amb el Celta Atletismo, el que li va donar la tercera plaça. No obstant, això no va ser suficient per aconseguir l’ascens, doncs pujaven els dos primers equips. L’equip del Baix Llobregat va aconseguir grans marques en diverses proves, com ara en el martell, amb el segon lloc d’Irene Vega amb 51.42 m, les victòries d’Ivet Rovira als 400 tanques, amb 1:01:78, i de Carla Bisbal als 800 m amb 2:13:52, el segon lloc de Diwa Vila al triple salt amb 12.55 m i de Laura Girol als 400 mll amb 56.66 i la segona plaça dels 4×400 m amb 3:53:01.

Amb tot, el Cornellà Atlètic continua lluitant, un any més, per buscar l’ascens a Divisió d’Honor, amb un grup cada cop més compactat i lluitant fins al final les primeres dues places.

Aldahra Lleida masculí

D’altra banda, dissabte vam viure les finals de permanència, amb els dos conjunts de l’Aldahra Lleida a l’arena.  L’equip masculí va aconseguir la salvació a Durango, i ho va fer pels pèls, però igualment merescut. L’equip lleidatà va acabar la jornada amb 80 punts, empatat amb el Súper Amara Bat però amb sisena posició, el que li va donar tres punts als dos que tenia i la salvació per molt molt poquet.

Cal destacar les marques, primer de tot, de Hailu Estrampes a la javelina. L’atleta del CA Ascó, competint amb el Lleida, va guanyar la prova de la javelina amb 62.85 m i va aconseguir un nou rècord de Catalunya sub 18 amb javelina absoluta. A més a més, cal destacar les marques de Pau Aragonés als 110 tanques, amb 14.88, Roger Martínez, segon a l’alçada amb 1.95 m, Theo Ruiz, també segon, en aquest cas a la perxa, amb 4.60 m, i el tercer lloc de Víctor Molina al martell amb 40.08 m. D’aquest forma, el Lleida va superar per marques al Súper Amara Bat i va aconseguir la salvació.

Aldahra Lleida femení

No obstant, les notícies al club no van poder ser completes. A Valladolid, l’equip femení de l’Aldahra Lleida no van poder aconseguir la salvació, malgrat que venien amb els màxims punts possibles dins dels equips de la permanència. L’equip lleidatà va acabar en darrera posició a la jornada amb 78,5 punts i van perdre la categoria.

Cal destacar, no obstant, el segon lloc de Carla Cagigós als 200 mll amb 24.57, les victòries de Mar Segura als 400 mll amb 56.21 i d’Elena Sanz al martell amb 51.77 m, el tercer lloc de Rebeca Miguelena als 800 m amb 2:14:68, el segon lloc de Marina Travé als 1.500 m amb 4:33.57, el tercer lloc de Marwa El Khouya als 3.000 m amb 10:02:92.

Des d’aquí enviem tots els ànims possibles a la família de l’Aldahra Lleida, tot desitjant que puguin tornar en breus a la categoria.