Lloret de Mar acull el Campionat d’Espanya de Trail Running

671

La RFEA organitza al municipi gironí de Lloret de Mar una nova edició del Campionat d’Espanya de Trail Running, també conegut com a Campionat de curses de muntanya. Es farà en el marc de la 4a Lloretrail, organitzada pel CA La Sansi. La cursa absoluta es desenvoluparà en un circuit de 16 K, on hi participen sèniors, màsters i sub 23, restant una cursa més curta de 7 K pels i les atletes sub 18 i sub 20.

Uns 120 atletes catalans i catalanes prendran part del Campionat d’Espanya de Trail Running, conegut a nivell mundial com a Mountain Classic. L’atleta catalana més destacada en prendre part de la sortida serà Sheila Avilés, campiona del món d’sky running, que serà una de les grans favorites per endur-se el títol. A més a més, a banda d’haver guanyat aquest campionat ara fa cinc anys, va ser cinquena al mundial de l’any passat en aquesta mateixa prova.

A més a més d’Avilés, la presència catalana a la cursa femenina s’estén a d’altres participants destacades de les diferents modalitats de trail. Gisela Carrión, Mireia Pons, Marta Molist i Mònica Vives participaran també del campionat d’Espanya, les dues primeres havent estat presents al Campionat de Catalunya de Sant Julià de Cerdanyola ara fa dues setmanes. Carrión, Molist i Vives ja saben el que és guanyar un campionat d’Espanya de trail en diferents modalitats.

A nivell de categories inferiors, a la sub 23 trobem la campiona catalana, Maria Carner, com una de les atletes favorites. A la prova sub 20, l’atleta de l’AA Palamós, Blanca Batlle, també tindrà opcions de títol, i a la prova sub 18 atletes com Clàudia Llesuy i Aina Civil.

A la prova masculina, destaquen uns quants noms, la gran majoria presents en el darrer Campionat de Catalunya al Berguedà. D’entrada, el campió aquell dia, Miquel Corbera, serà un dels atletes favorits. Corbera ja sap el que és guanyar la prova de la Lloretrail, coneix molt bé el circuit, i serà un dels rivals dels atletes estatals destacats. A més a més, Eduard Hernàndez, Toni Baños, Víctor del Águila i els sub 23 Arnau Montaner i Oriol Gibert tindran papers destacats durant la cursa.

Pel que fa a la cursa sub 18 i sub 20, els atletes de la JA Berga, CA Canovelles i CE Penedès tindran un paper destacat, amb Guim i Pol Camprubí i Pau Valdepeñas a sub 20 i Lluc Casal, Nil Garcia i Arnau Pujols a la prova sub 18.

Durant el dia d’ahir es va fer la presentació de la prova a Lloret de Mar, amb la presència de Josep Massa, responsable gironí de la FCA, Albert Robert, alcalde de Lloret, Anna Garcia, regidora d’esports de Lloret, Bea Caballero, directora del CA La Sansi, entre d’altres personalitats.

S’esperen arribar als 1.000 participants entre el campionat i la Lloretrail. Cal recordar que els guanyadors absoluts i sub 20 del campionat estatal seran preseleccionats pel Campionat del Món d’Àustria. Les sortides i arribades de les curses es donaran des del barri del Rieral, a la zona de la Font de la Kaikuta, al costat de la policia local. A les 9.30 h sortiran els atletes absoluts i les atletes absolutes del 16 K, mentre que a les 9.45 h sortiran els i les atletes sub 20 i sub 18.

A banda d’aquest campionat, cal destacar la disputa d’una altra prova de trail al nostre país durant aquest cap de setmana. El CA Olesa organitza la Oli Trail Montserrat, una prova dividida en diferents modalitats amb inici al municipi d’Olesa de Montserrat. A les 8.45 h de diumenge es donarà el tret de sortida a les diferents distàncies, entre les que destaquen les de 22 K i 11 K.

· Web organitzador   · Reglament  · Atletes inscrits

*Streaming*