Marta Galimany i Abderrahim Ougra estrenen palmarès al cros

714

Mataró va acollir la 105a edició del Campionat de Catalunya de cros, la prova atlètica més antiga de Catalunya i un dels pilars de la nostra Federació, una autèntica festa que, amb l’ajut del CA Lluïsos Mataró, Rios Running i l’Ajuntament de Mataró es va tirar endavant amb solvència i èxit, amb la participació de noms molt destacats.

D’entrada, cal destacar que Marta Galimany i Abderrahim Ougra van ser les medalles d’or de la prova absoluta, i van pujar a l’esglaó més alt del podi per primer cop. A Galimany gairebé no li quedaven més fites per aconseguir. L’atleta olímpica va saber jugar les seves cartes i endur-se una medalla que no tenia a les seves vitrines.

Podi Sub 23 femení – Foto FCA

D’entrada, Galimany va tenir rivals de pes al seu costat, però amb una cursa solvent i amb força, es va endur la medalla d’or. Laura Rodríguez, campiona catalana de 5 K, es va endur la plata i segueix així amb la magnífica temporada que està duent a terme. El tercer lloc se’l va endur Àmbar Tomàs. L’atleta del Barça, que debutava a la categoria sub 23, va endur-se també l’or de la seva categoria, seguida de Blanca Batlle amb la plata i de Ruth Martí amb el bronze.

https://twitter.com/Atletisme_FCA/status/1746513845177188427?s=20

A la prova absoluta masculina, primer títol pel gironí Abderrahim Ougra. L’atleta, ara a les files del Fent Camí Mislata, també va sumar la seva primera medalla d’or en una cursa molt i molt disputada, fent valer un darrer tram molt fort. Ougra va superar als seus rivals, i va deixar a Adam Maijó amb la plata i a Jordi Torrents amb el bronze.  L’andorrà Nahuel Carabaña va ser quart, mentre que Eric Lore seria cinquè i guanyador de l’or sub 23. Marc Fernàndez amb la plata i Ismail Atriki amb el bronze el van acompanyar.

https://twitter.com/Atletisme_FCA/status/1746526942264807589?s=20

Podi Sub 20 femení – Foto FCA

Però també vam tenir altres curses de molt de nivell en les categories inferiors. A la sub 20 masculina, domini d’Oriol Jové, de l’AA Xafatolls, també trencant a la darrera volta, deixant en segon lloc a Biel Morancho i en tercer a M’hamed Mouacha, que va haver de lluitar també el bronze. A la prova femenina, Marwa El Khouya va fer valdre la seva superioritat al final, quan es va desempallegar de Júlia Munté, que anava frec a frec amb la lleidatana. Munté va ser plata i Núria Escudero bronze.

Podi Sub 18 masculí – Foto FCA

A la prova sub 18 també es va decidir, encara més si cap, a l’sprint. Bakr El Asri, del CA Lloret, obtenia la victòria tres segons per sobre de Pere Mas, campió a Elgobiar. L’atleta de l’AA Xafatolls, en tot cas, segueix col·leccionant medalles. Pol Carrera va ser tercer. En noies, victòria de Carla Ferrara, de l’Aldahra Lleida, que va guanyar al duet del FACVAC Valls, Emma Taggi segona i Marta Gutiérrez tercera.

Podi Sub 16 femení – Foto FCA

A sub 16, l’atleta d’Ascó Marc Benavent sumava l’or, seguit de Gonzalo Turmo, que debutava a la categoria i de Walid Benktib. A la prova femenina, Rabab Ouzemmou, que venia de guanyar a Elgoibar, sumava un nou or català, seguida de Xènia Doménech, també al podi d’Elgoibar i d’Anna Mas, germana d’en Pere Mas.

Podi Sub 14 masculí – Foto FCA

A la prova sub 14 vam viure el final més ajustat de tots. Marcel Samsó li guanyava a Hugo Rodríguez el primer lloc a la darrera passa, entrant amb un autèntic sprint a meta. Marc Vàzquez va ser tercer. En noies, Andrea Lerín va superar a Alysa Diomina i va sumar la victòria, deixant a l’atleta del Barça amb la plata. Arlet Herce va ser tercera.

Finalment, sub 12, Daniel Lerín obtenia l’or seguit de Yago Murillo i Jan Lapuente, en femení Queralt Graner guanyava seguida d’Alba Capell i Aina Fillat, mentre que a sub 10, David Sadovici guanyava l’or, seguit de Marc Font i Àlex Segura, mentre que a la prova femenina, Daniela Mirón obtenia l’or, per plata de Valeria Navarrete i bronze de Daniela Escribano.

Durant el Campionat es va guardar un respectuós minut de silenci en memòria de Carme Valero, que va ser l’atleta que més cops va guanyar el Campionat de Catalunya de cros fins al moment. Presència de la regidora d’esports de Mataró, Beatriz Delgado, i de membres de la junta de la FCA, com la presidenta Mercè Rosich, la vicepresidenta Betània Duarte o Nicolás Escribano. El Campionat es va poder seguir per streaming amb la narració de Robert Díez i Gema Barrachina.

· Resultats   · Imatges