Martorell acull una nova festa de la ruta catalana

609

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el Campionat de Catalunya de 5 K, en el marc de la Cursa Martorell. Uns 200 atletes federats i federades prendran sortida a les 10 h al carrer Josep Vilar, punt inicial de la prova, a tocar del Complex Esportiu Torrent de Llops, amb les medalles absolutes i màster en joc. El Martorell Atlètic és l’organitzador de la cursa genèrica, una prova que arriba a la 24a edició de la prova.

El 5 K arriba a la 10a edició. Les darreres medalles d’or van ser d’Artur Bossy en categoria masculina i de Mercè Guerra a la prova femenina, en l’edició que es va disputar a Viladecans. Aquest cop, trobem diversos noms destacats que poden ser protagonistes tot buscant el primer títol català, doncs cap dels campions i campiones fins ara competiran el proper diumenge.

Alejandro Rodríguez – Foto: JJ Vico

D’entrada, a la prova femenina, trobem dues protagonistes clares. D’una banda, Laura Rodríguez, actual guanyadora de la Behobia Sant Sebastià el passat cap de setmana, també guanyadora de la cursa dels Bombers, voldrà ratificar el seu gran moment amb un nou títol català. L’atleta del Piélagos tindrà davant la barcelonina Cristina Silva. Silva també està en un molt bon moment, i arriba als 5 K per mirar de buscar un títol català que li manca.

A banda d’elles, diverses atletes com l’andorrana Xènia Moruelo o les màster Marta Mesalles, Khadija Mendou, també tindran molt a dir durant la cursa a Martorell.

Pel que fa a la prova masculina, també tindrem un primer guanyador del 5 K català. Destaquem diverses figures, començant per l’atleta del Playas de Castellón Youssef Taoussi. A més a més, d’altres atletes que ja porten setmanes competint o bé en cros, o bé en curses de ruta, com ara els atletes del JA Berga Toni Baños i Víctor Aguilera, els atletes de L’Hospitalet Atletisme Gerard Badia, Albert Nogueras i Roger Sans, l’atleta del CN Banyoles Pol Espinosa, l’andorrà Carles Gómez, l’atleta del Cornellà Atlètic Carlos Rey, i finalment, Xavi Tomasa, de l’IronWill Solideo.

Foto La Sansi

Hi haurà una forta presència d’atletes màster, que just venen, molts d’ells, de competir al Campionat de cros màster a Sabadell. Entre ells, atletes de renom com Jose Luís Blanco, i també Sergio Bejarano, Abdel El Harrak, Óscar Cabeza, Marc Tort, Ferran de Torres, Francisco Aragón, Pedro José Aranda i Domingo Ortega.

La temporada passada, la cursa de Martorell la van dominar dos atletes de L’Hospitalet Atletisme, com Alejandro Rodríguez i Aina Cinca. Aquesta cursa és un referent els darrers anys al Baix Llobregat, i circular per llocs propers a les pistes d’atletisme de Martorell, com la plaça F. Duran, la Plaça del Vi i els carrers Joan Serrats, Comte de Llobregat i Sant Sebastià.

Des de la FCA es farà un seguiment ampli en directe des d’instants previs a la cursa, durant i amb el post i les visions dels guanyadors i guanyadores.

· Reglament   · Atletes inscrits