Marxa i llançaments van celebrar campionats de Catalunya

984

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar diversos campionats de Catalunya de marxa i llançaments durant el cap de setmana. Les dues disciplines van tenir protagonisme a El Prat de Llobregat, amb la promoció i la categoria màster com a destacats.

Pel que fa a la marxa, el GP del Prat Memorial Moisès i Jordi Llopart es va celebrar amb molts i moltes atletes destacades de la disciplina. Dins del gran premi es van celebrar el Campionat de marxa de promoció i el de 10 K màster.

A la categoria sub 16, Oriol López es va proclamar campió de Catalunya, amb Abel Pujol com a segon i Marc Suàrez com a tercer. Laia Miralles va ser la campiona dels 5 K sub 16, amb Saray Redondo segona i Andrea Moreno tercera.

En les categories inferiors destaquem la victòria de Biel Fornós, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, i Beth Aubia, de l’UA Barberà als 3 K sub 14. Arnau Miralles del Pratenc i Casiana Noa Iftimi del CA Manresa com a medalles d’or dels 2 K sub 12 i Biel Pato del Cornellà Atlètic i Alba Capell del CE Penedès a l’1 K sub 10.

A nivell de clubs, els més llorejats van ser l’UA Barberà, l’AA Catalunya i el CA Manresa amb tres equips entre els tres primers classificats, i el CA Viladecans, amb dos equips.

Pel que fa al campionat màster de 10 K, Marta Nogueira F40, Eva Pérez F45, Maria Teresa Gargallo F50 i Isabel Guerrero F55 van ser les guanyadores i Guillem Pérez M35, Francesc Rodríguez M45, Josep Obrador M50, Javier Garcia M55, Pedro José Aranda M60 i Ignasi Melo M70 van ser els guanyadors. A més a més, hem de destacar un rècord màster. Es tracta de l’RCAT d’Ignasi Melo als 10 K, amb marca de 56:08

Finalment destaquem a Sofia Santacreu amb 48:48 i l’aragonès Pablo Zarate amb 45:30 van ser els guanyadors de les proves absolutes del GP de marxa.

· Resultats Promoció   · Resultats Màster

A la mateixa pista del Prat es va celebrar el Campionat de Catalunya de Llançaments d’hivern màster, on es van repartir una vuitantena de medalles a les proves de disc, martell, martell pesat i javelina. Cal destacar algun dels noms destacats com Joan Bea, campió M40 a les quatre proves, Marçal Cruz, campió a dues proves, igual que Andrés David Romero i Francisco Ferrer. Cristina Mañosa i Beata Beltej també va aconseguir l’or en dues de les quatre proves disputades. A més a més, Cristina Garcia, del Pratenc AA, va aconseguir un nou RCAT a la javelina F45 amb marca de 30.08 m

· Resultats

A Vilanova i la Geltrú es va disputar la segona jornada del Critèrium de llançaments sub 16 a sub 20, amb marques destacades com la de Daniela Fernàndez al disc amb 43.49 m i Guillem Giménez al disc amb 40.92 m.

· Resultats

Finalment, a l’estadi Joan Serrahima, es va celebrar l’última jornada del Critèrium de llançaments absolut i sub 23, amb marques com les d’Àlex Martínez al disc amb 42.12 m, Tyrone Donaire al martell amb 54.70 m, Jhon Louis Garcia a la javelina amb 60.07 m, Jenifer Nevado al martell amb 52.16 m i Aina Ramos a la javelina amb 41.22 m.

· Resultats