Marxa i promoció amb protagonisme aquest dissabte

893

La Federació Catalana d’Atletisme organitza dos campionats de Catalunya aquest cap de setmana. D’una banda, Santa Coloma de Gramenet acull el Campionat de Catalunya de marxa per equips, de l’altra, Castellar del Vallès viurà la primera competició de la temporada a l’aire lliure, la prèvia del Campionat de Catalunya de relleus de promoció.

L’UCA serà l’entitat organitzadora juntament amb la FCA del 40è Campionat de Catalunya de marxa de clubs, que se celebrarà a les pistes d’atletisme Antonio Amorós. A les 10.30 h començarà la prova, amb la final B masculina de sub 16 a màster, passant per absolut. Totes les categories recorren 5.000 metres. A les 12.20 h s’ha de celebrar l’última prova, la final A femenina.

El sistema de puntuació és el següent: sumaran punts els equips que classifiquin dos o més atletes a l’arribada. La puntuació es farà donant un punt al primer classificat i primera classificada, i així successivament. Guanyarà el club català que obtingui la puntuació més baixa de la suma dels seus dos millors atletes classificats i classificades.

Una setantena d’atletes hi prendran part, amb gairebé quaranta a la categoria masculina i una trentena llarga a la femenina. Clubs com el CA Canaletes, el CA Nou Barris, el CA Viladecans, el CA Canovelles i l’Agrupació Atlètica Catalunya presenten tres o més atletes de diferents categories, amb la presència destacada d’atletes com Mario Viñas, Mario Bassas, Biel Elvira, Urien Fernàndez, Joaquim Rico, Abel Pujol o Ruben Liste.

A la prova femenina, UA Barberà, AA Catalunya, Aldahra Lleida, CA Tarragona i UCA també presenten tres o més atletes, sent Paula Juàrez, futura atleta internacional, la més destacada de les inscrites, a banda de Georgina Beltej, Alexia Palomero o Júlia Suàrez.

· Reglament   · Atletes inscrits

Dissabte també viure la prèvia del Campionat de Catalunya de relleus a Castellar del Vallès. Quatre categories disputaran, durant tot el dia, els relleus de 4×60, 4×80, 4×100, 4×200, 4×300 i 3×600 m. Les proves començaran a les 9.45 h i s’allargaran durant tot el matí fins a les 14 h. A les 16 h començarà de nou la competició fins a les 18.40 h. Hi participaran fins a 792 equips de 60 clubs diferents, gairebé la meitat dels clubs federats. D’entre tots ells, seran uns 1.500 atletes els qui participaran d’entre sub 10 a sub 16.

La final es disputarà el dia 15 d’abril a Tarragona.

· Reglament

Clubs inscrits > · Sub 10  · Sub 12   · Sub 14   · Sub16